Είσαι για ένα συμιακό γαριδάκι;

Σ’ ένα μικρονήσι του Αιγαίου, που η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του κερδίζει και τον πιο δύσκολο επισκέπτη και οι ιστορίες από τους σφουγγαράδες είναι συνυφασμένες με το DNA κάθε κατοίκου, ο 28χρονος Ηλίας Τσαβαρής, έχοντας σπουδάσει την παραγωγική διαδικασία, μέσα στην κρίση, τόλμησε να φτιάξει τη δική του επιχείρηση.

Ολοι θα πίστευαν, για ένα τέτοιο εγχείρημα, πως είναι παρακινδυνευμένο, πως ο Ηλίας προχωρεί με τη σκέψη της νεότητας, στην οποία δεν χωρά ο φόβος της αποτυχίας. Κι όμως, ο 28χρονος Συμιακός δεν πάει στα τυφλά, ό,τι κάνει είναι καλά μελετημένο. Γι’ αυτό κι όλες οι κινήσεις του δείχνουν πως θα πάει καλά και τα επόμενα χρόνια· όρεξη να ‘χει.

Το μυστικό της επιτυχίας του είναι ότι επικοινωνεί με τον κόσμο της Δωδεκανήσου, που τον στήριξε και του συμπαραστάθηκε από την αρχή, ενώ δεν κάνει τσιγκουνιές και φροντίζει ό,τι βγαίνει από το εργαστήριό του να είναι με καλά υλικά.

Αντί να ψάχνει τι θα μπορεί να δώσει στην αγορά, στράφηκε σ’ αυτά τα προϊόντα, που ο κόσμος της Δωδεκανήσου ήθελε να βρίσκει και στην Αθήνα, όπως τ’ Ακούμια, ένα είδος μικρού λουκουμά με ρύζι, με ούζο και πορτοκάλι, βουτηγμένα σε σιρόπι βιολογικού μελιού του νησιού.

Κι αν τα κουλουράκια με φρέσκο βούτυρο αντιστοιχούν σε χρόνια εμπειρία της συμιακής νοικοκυράς, οι γευστικές προτάσεις του επεκτείνονται σε μουσταλευριά με φραγκόσυκο, μπισκότα τάρτας γεμιστά με καρυδόψιχα, προτάσεις που θυμίζουν και Αιγαίο αλλά και πιο ευφάνταστες δημιουργίες.

Ο νεαρός Συμιακός θέλει να δώσει γεύσεις και εικόνες από το νησί του. Για κείνον είναι σημαντικό να γνωρίσουν και οι υπόλοιποι το συμιακό γαριδάκι, που είναι από τα προϊόντα που έχει ειπωθεί ότι θα έπρεπε να έχουν αναγνωριστεί ως ΠΟΠ, αλλά και η κάππαρη του νησιού, το θυμαρίσιο μέλι αλλά και τούρτες-τυρόπιτες με τρία τυριά, μεταξύ των οποίων και συμιακή μυζήθρα, που δίνουν άλλο νόημα στην επίσκεψη στην όμορφη Σύμη και στο γαστρονομικό χάρτη του νησιού.

πηγή: enet.gr

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest