Στη Σύμη η αναπληρώτρια υπουργός εθνικής αμύνης Φώφη Γεννηματά με το ΠΓΥ “Προμηθεύς”

Το ΠΓΥ Προμηθεύς στο πλαίσιο προληπτικής ιατρικής πρόκειται να καταπλεύσει στη Σύμη την 15η Νοεμβρίου και ώρα 3:00 έως και τις 16 Νοεμβρίου και ώρα 5:00. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 15 Νοεμβρίου από τις 9:00 έως και τις 15:00. Σκοπός της επίσκεψης είναι η εξέταση των μονίμων κατοίκων του νησιού που στερούνται ιατρών με συγκεκριμένες ειδικότητες και που η πραγματοποίηση τέτοιων εξετάσεων θα απαιτούσε μετάβαση των κατοίκων στη Ρόδο. Πιο συγκεκριμένα, η σύνθεση διακλαδικής ομάδας ιατρών απαρτίζεται από τις παρακάτω ειδικότητες:

Χειρουργός,  παθολόγος, καρδιολόγος, παιδίατρος, γυναικολόγος, ουρολόγος, ακτινολόγος, οδοντίατρος και οι απαιτούμενοι βοηθοί αυτών με δυνατότητα εκτέλεσης κλινικής εξέτασης και εκτίμησης επειγόντων μικροεπεμβάσεων ( χειρουργός, οδοντίατρος). Η αναπληρώτρια υπουργός εθνικής αμύνης κα. Φώφη Γεννηματά και ο αρχηγός του πολεμικού ναυτικού αντιναύαρχος κ. Ευάγγελος Αποστολάκης θα επισκεφθούν την κινητή ομάδα ιατρείου κατά την ώρα των εξετάσεων και κατόπιν θα μεταβούν για προσκύνημα στο μοναστήρι του “Πανορμίτη”.

Σαφέστατα τέτοιες ενέργειες χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης,  παρ’ όλα αυτά δεν επιλύουν το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νησιά σε επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, κάτι που επιδεινώνεται και λόγω της υφιστάμενης και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

Pin It on Pinterest