Σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αρχαία Ακρόπολη Ρόδου

Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» διοργανώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της χώρας μέσα στο πλαίσιο του φυσικού περιβάλλοντος, το οποίο με τη σειρά του προσλαμβάνει μνημειώδη αξία. Η αρχαία ακρόπολη της Ρόδου, το σημερινό Μόντε Σμιθ (ή λόφος του Αγίου Στεφάνου), τόπος ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, λειτουργούσε από την αρχαιότητα ως χώρος λατρείας, παιδείας, άθλησης και αναψυχής. Στην περιοχή αυτή, η οποία εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως χώρος αναψυχής, περιπάτου και άθλησης των κατοίκων της σύγχρονης πόλης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου, οι οποίες περιλαμβάνουν θεματική περιήγηση και δραστηριότητες για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το ευρύτερο κοινό, καθώς και μουσικοχορευτικό δρώμενο.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Περιήγηση στο αρχαίο Στάδιο και την έκθεση Άθλα εκ Ρόδου (στον εκθεσιακό χώρο της ακρόπολης Ρόδου) και αθλητική δραστηριότητα για τα μέλη του ΚΑΠΗ Ρόδου.

Πέμπτη 7 & Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «….στα χνάρια των αρχαίων αθλητών στην ακρόπολη της Ρόδου».

  1. Θεματική περιήγηση με αναφορές στην ιστορία της Ρόδου και την τοπογραφία της ακρόπολης, με έμφαση στους αθλητικούς αγώνες των Αλιείων και τη σημαντική παρουσία αρχαίων Ρόδιων αθλητών σε πανελλήνιους αγώνες. Θα ακολουθήσει παιχνίδι.

2. Επίσκεψη στην έκθεση Άθλα εκ Ρόδου, στον εκθεσιακό χώρο της ακρόπολης Ρόδου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Εκδήλωση στο αρχαίο Ωδείο σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Ρόδου (Ορχήστρα Κρουστών και Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής), τον Λαογραφικό – Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Καλυθιών «Τερψιχόρη» (Τμήμα Αρχαιοελληνικών Χορών) και το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου
του Δήμου Ρόδου – ΔΟΠΑΡ.

Ώρα έναρξης: 19:00

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Περιήγηση ομάδων κοινού στο αρχαίο Στάδιο και την Έκθεση «Άθλα εκ Ρόδου»
(εκθεσιακός χώρος ακρόπολης Ρόδου).

Σημείο συνάντησης: Φυλάκιο αρχαιολογικού χώρου. Ώρα: 11:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό:
Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου 22413-65200, -210, -212.

Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.