Ρόδος : Σύλληψη λαθροθήρα, κυνηγούσε λαγούς , πέρδικες , πιθανόν και ελάφια ..

Δυστυχώς, ορισμένοι δεν σέβονται ούτε τους γραπτούς ούτε τους άγραφους κανόνες του κυνηγιού. Σε μια εποχή που απαγορεύεται το κυνήγι πολλών θηραμάτων διότι βρίσκονται στην κρίσιμη περίοδο της αναπαραγωγής, τυγχάνουν περιπτώσεις όπου άτομα (ευτυχώς μεμονωμένες περιπτώσεις) εξορμούν στους κυνηγότοπους με σκοπό την λαθροθηρία.

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ σε δασική περιοχή της Ρόδου. Δασικοί υπάλληλοι της Δ/νσης Δασών Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τους θηροφύλακες του Κ.Σ. Ρόδου εκτελούσαν περίπολο στα πλαίσια του προγράμματος πρόληψης λαθροϋλοτομιών.  Όταν αντιλήφθησαν ύποπτο όχημα στο δρόμο Μαλώνα – Απόλλωνα, κινήθηκαν  με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο διαφυγής του. Κατά τον έλεγχο που διενήργησαν στο όχημα, εντόπισαν ένα σκοτωμένο λαγό, μία πέρδικα τσούκαρ, μια γεμάτη καραμπίνα, συνολικά δεκαεννιά φυσίγγια (διάφορα νούμερα), δυο φακοί και ένας κυνηγετικός σουγιάς, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι στα φυσίγγια που κατασχέθηκαν, βρέθηκαν και τρία (3) εννιάβολα. Είναι γνωστό ότι τέτοιου είδους φυσίγγια χρησιμοποιούνται στο κυνήγι μεγάλων τριχωτών θηραμάτων, κυρίως του αγριογούρουνου. Στη Ρόδο δεν υπάρχουν αγριογούρουνα, υπάρχουν όμως Ελάφια (Πλατόνια Dama dama), ίσως ο μοναδικός φυσικός πληθυσμός της Ευρώπης, το κυνήγι των οποίων απαγορεύεται αυστηρά.

Ο 46χρονος οδηγός του οχήματος και κάτοικος Ρόδου, είναι υπήκοος Αλβανίας που διαμένει πάνω από 2 δεκαετίες στην Ελλάδα. Αν και την προηγούμενη χρονιά είχε εκδώσει  άδεια θήρας, φέτος δεν την ανανέωσε.

Ενημερώθηκε άμεσα η Εισαγγελέας Υπηρεσίας και διάταξε την κράτηση του στο Α.Τ. Αρχαγγέλου. Σήμερα το πρωί, το Δασονομείο Γενναδίου σχημάτισε  δικογραφία και ο δράστης οδηγείτε στην δικαιοσύνη μέσω αυτόφωρης διαδικασίας.

dasarxeio.com

Pin It on Pinterest