Νέες μαζικές συλλήψεις ενστόλων στην Τουρκία

Οι τελευταίες συλλήψεις πραγματοποιούνται ύστερα από την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αχμέτ Νταβούτογλου την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος διαδέχτηκε τον Ερντογάν ύστερα από την εκλογή του τελευταίου στις 10 Αυγούστου κατά τις πρώτες προεδρικές εκλογές με άμεση ψηφοφορία.

Δεκάδες αξιωματικοί της τουρκικής αστυνομίας, ανάμεσά τους και ένας πρώην επικεφαλής μονάδας δίωξης οικονομικού εγκλήματος, συνελήφθησαν σήμερα στο πλαίσιο του νέου κύματος συλλήψεων αξιωματούχων που κατηγορούνται για συνωμοσία κατά της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης εις βάρος 33 αστυνομικών “που επιδιώκουν την ανατροπή της κυβέρνησης”. Η αστυνομία δεν προέβη άμεσα σε σχόλιο.
Ο Ερντογάν κατηγορεί τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατοικεί στις ΗΠΑ, ότι χρησιμοποιεί ένα δίκτυο υποστηρικτών του με επιρροή στην αστυνομία, την δικαστική εξουσία και άλλους θεσμούς, για να τον ανατρέψει. Ο Γκιουλέν αρνείται ότι συνωμοτεί εναντίον του κράτους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Pin It on Pinterest