Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις πύρινες γλώσσες που καίνε τη Ρόδο


Το Rodosreport στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν οι δασοπυροσβεστηκές δυνάμεις του νησιού μας ώστε να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας την φωτιά που συνεχίζει να καίει στην περιοχή Απολλώνων – Λαέρμων.

Η κατάσταση σαφώς είναι καλύτερη και το μέτωπο έχει περιοριστεί, ωστόσο συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα τον πνεύμονα πρασίνου της περιοχής.

Μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις, η ΕΟΠΚ, η ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου, οι Εθελοντές Πυροσβέστες Δημοτικής Ενότητας Ατταβύρου, μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας και δεκάδες εθελοντές με βαρέα οχήματα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κατάσβεσης και κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί και δοκιμάζει για ακόμα μια φορά το νησί μας.

Επίσης η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με ανακοίνωση της σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου,  καλεί τα μέλη των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας να προσέλθουν για βοήθεια  στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εξακολουθεί να καίει το δασικό πλούτο του νησιού μας.  Σημείο συνάντησης  των Εθελοντών θα είναι η Επαρχιακή Οδός Απολλώνων – Λαέρμων.

Στην περιοχή βρίσκονται από την πρώτη στιγμή  ο Δήμαρχος Ρόδου, πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης ενώ εκεί βρέθηκαν και οι βουλευτές Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης και Νεκτάριος Σαντορινιός. Αλλά χαρακτηριστική η παρουσία του πατρός Νεκραρίου Πόκκια, ο οποίος αγωνιούσε στο μέτωπο της φωτιάς από νωρίς.

Παράλληλα έχει καταφθάσει στη Ρόδο πεζοπόρο τμήμα και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ περίπου 50 ατόμων ενώ αύριο αναμένονται ακόμα 10 οχήματα με πυροσβεστική δύναμη ώστε να συνδράμουν στην κατάσβεση σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Οι ελπίδες όλων βέβαια στηρίζονται στα εναέρια μέσα που αύριο νωρίς το πρωί θα επιχειρήσουν και πάλι με ρίψεις νερού, καθώς η περιοχή που καίγεται είναι αρκετά δύσβατη για τα πεζοπόρα τμήματα.

Συγκλονιστικές εικόνες από το μέτωπο της φωτιάς

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια