Τετραήμερο Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας MASTER CLASS με τον Νίκο Ευθυμιάδη

Η Παιδική Χορωδία “Amabile” του επικοινωνιακού και μορφωτικού ιδρύματος της Ι.Μ. Ρόδου ο Σύλλογος Φίλων Χορωδιακής Μουσικής Ρόδου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου, του Μουσικού Σχολείου Ρόδου,  και των διευθύνσεων της Α/θμιας και  Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου διοργανώνουν:

Τετραήμερο Σεμινάριο Διεύθυνσης  Χορωδίας MASTER CLASS
ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ
Στις 27, 28, 29 και 30 Νοεμβρίου 2014

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση και η βελτίωση του γνωστικού επιπέδου των διευθυντών χορωδιακών συνόλων και σε αυτό θα παρουσιαστεί ένας πρωϊνός και απογευματινός κύκλος μαθημάτων που θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με την μεθοδολογία προετοιμασίας, οργάνωσης   και διεύθυνσης  μιας χορωδίας.
Το τριήμερο αυτό σεμινάριο απευθύνεται σε:
•    Διευθυντές Χορωδιών (ανδρικών, γυναικείων, μικτών, παιδικών, νεανικών, ωδείων, σχολείων κ.λπ.),
•    Kαθηγητές μουσικής Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης που διδάσκουν και διευθύνουν χορωδία,
•    Σπουδαστές μουσικής, εκκολαπτόμενους διευθυντές χορωδίας
•    Ερασιτέχνες διευθυντές χορωδίας, χορωδούς κλπ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Τεχνική διεύθυνσης, ρεπερτόριο χορωδίας από τη μονοφωνική μουσική έως την  πολυφωνία, ερμηνεία και μεθοδολογία διδασκαλίας ενός τραγουδιού. Η θεωρία θα δέσει με τη πράξη διεύθυνσης χορωδίας, που απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση. Οι πρόβες συνοδεύονται με ελεύθερο διάλογο από τους συμμετέχοντες για την επίλυση κάθε απορίας. Τοπικές χορωδίες που θα χρησιμοποιηθούν ως εργαστηριακές, θα πραγματοποιήσουν συναυλίες τις ημέρες του σεμιναρίου.
Ο Νίκος Ευθυμιάδης, πάνω από 30 χρόνια πρωτοστατεί στη χορωδιακή ζωή της χώρας (και όχι μόνο) διαμέσου Σεμιναρίων Διεύθυνσης, Χορωδιακών Εργαστηρίων, Συναντήσεων και Φεστιβάλ, συναυλιών, μαδριγαλιστικών συνόλων καθώς και μικτών, γυναικείων, παιδικών και σχολικών χορωδιών που διευθύνει.

Νίκος Ευθυμιάδης (master of Arts στη Διεύθυνση)
Ο Νίκος Ευθυμιάδης είναι Επισκέπτης Καθηγητής στη Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νις (Σερβία) και Καλλιτεχνικός  Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, καθώς και  Ωδείων. Επίσης, διευθύνει δεκαετίες πολυφωνικές χορωδίες, ερμηνεύοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο Ελληνικής και ξένης μουσικής (από την αρχαία ελληνική μουσική μέχρι σήμερα), στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από επτακόσιες (900) συναυλίες στο εξωτερικό (Ευρώπη – Η.Π.Α). Ιδιαίτερη είναι η εξειδίκευσή του στην παλαιά μουσική (γρηγοριανό – αμβροσιανό μέλος – αναγέννηση).  Έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια διεύθυνσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Είναι μέλος διεθνών κριτικών επιτροπών Φεστιβάλ και Διαγωνισμών Χορωδιών του εξωτερικού και της Ελλάδος. Εκδότης- Διευθυντής του πρωτοποριακού περιοδικού μουσικής εκπαίδευσης, χορωδιακής μουσικής, σύνθεσης και μουσικολογίας ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΡΤΕΛΙΝΑ (Ο ΝΕΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑΣ), Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΕΛΦΩΝ, Κεφαλονιάς κ.λπ.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα σταλεί  ένα πλούσιο ρεπερτόριο  χορωδίας, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα.
Συμμετοχή στο Σεμινάριο
Το δικαίωμα συμμετοχής στο σεμινάριο για τα ενεργά μέλη ανέρχεται στο ποσό των 120 ευρώ, ενώ το ποσό για τους ακροατές στα 50 ευρώ.
Σε όλους τους συμμετέχοντες, (ενεργούς και ακροατές), θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Μιχάλης Καλαεντζής

6945292965    mixalis.kalaentzis@gmail.com

Πέτρος Τσιμπερόπουλος

6984278060    petrostsimperopoulos@gmail.com

Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας

24410.42896 – 75440    panomochored@gmail.com

Pin It on Pinterest