Επιτυχημένο το Σεμινάριο «Πρώτες Βοήθειες στο Σχολείο» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο με θέμα: «Πρώτες Βοήθειες στο Σχολείο», που πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014.

Το σεμινάριο, που απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» με πρωτοβουλία της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Μαρίας Λεβέντη, επιδιώκοντας αφενός να ενημερώσουν και αφετέρου να δώσουν απαντήσεις σε προβληματισμούς των εκπαιδευτικών, αφού στα πλαίσια της σχολικής κοινότητας, οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τους άμεσους διασώστες των μαθητών, προτού απευθυνθούν στους ειδικούς.

Τους εισηγητές του σεμιναρίου παρουσίασε ο κ. Βλάσης Τσίννας, Διευθυντής Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Οργάνωσης και Διοίκησης των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενημέρωσης των εκπαιδευτικών σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών, τα μεγάλα οφέλη που απορρέουν από αυτό, αλλά και στην αναγκαιότητα της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών σε αυτά τα ζητήματα.

Εισηγητές στο σεμινάριο ήταν ο κ. Γεώργιος Τριάντος, Ιατρός Χειρουργός – Διευθυντής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και ο κ. Αντώνιος Γερασκλής, Ιατρός Παθολόγος, Επιμελητής Α΄, υπεύθυνος του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Οι εισηγητές ανέλυσαν διεξοδικά θέματα σχετικά με τα ατυχήματα των μαθητών και την παροχή πρώτων βοηθειών. Επιπρόσθετα, έδωσαν σαφείς οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει οι εκπαιδευτικοί να διαχειρίζονται καταστάσεις που μπορούν να ανακύψουν στους μαθητές από ατυχήματα και τραυματισμούς αλλά και οδηγίες για την πρόληψη αυτών.

Στο τέλος της ημερίδας έγιναν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους ομιλητές.

Pin It on Pinterest