Εκπαιδευτικό Σεμινάριο : Σακχαρώδης Διαβήτης. Από τη θεωρία στην καθημερινή πρακτική

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρία σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, διοργανώνει στη Ρόδο, εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «σακχαρώδης διαβήτης. Από τη θεωρία στην καθημερινή πρακτική» .

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Mediterranean και η συμμετοχή θα είναι δωρεάν.

Σε μήνυμά του με αφορμή τη διεξαγωγή του σεμιναρίου ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας, Αλέξιος Σωτηρόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η εξάπλωση του Διαβήτη έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και οι προβλέψεις για το μέλλον είναι εξαιρετικά δυσοίωνες. Τα επόμενα 20 χρόνια, εάν δεν υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις, εκτιμάται ότι ο αριθμός των ατόμων με Διαβήτη θα ανέλθει στα 380 εκατομμύρια.

Αυτό θα συμβεί γιατί ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται, ζει περισσότερο, γίνεται πιο παχύσαρκος και ολοένα και περισσότερο αυξάνεται ο καθιστικός τρόπος ζωής.

Ο Διαβήτης πέρα από τις επιδημικές του διαστάσεις, συνοδεύεται από υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, παχυσαρκία κ.ά. και αυξάνει τη νοσηρότητα και τη θνητότητα κυρίως λόγω των επιπλοκών.

Είναι αναγκαία η ολιστική και έγκαιρη αντιμετώπιση του Διαβήτη και των συννοσηροτήτων και γι’ αυτό χρειάζεται ενημέρωση και γνώση.

Το ειδικό αυτό σεμινάριο στο οποίο θα συμμετέχουν ειδικοί, αξιόλογοι συνάδελφοι, φιλοδοξούμε ότι, μέσα από τις εισηγήσεις αλλά κυρίως από τη συζήτηση κλινικών περιστατικών, θα βοηθήσει σημαντικά το γιατρό να αξιολογήσει τις γνώσεις του και να του δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες για μια σωστή κλινική απόφαση».

1 2 3

Pin It on Pinterest