Ξεκινάει νέος κύκλος μαθημάτων ιστορίας τέχνης στο «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις» με την Πόλυ Χατζημάρκου

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΕΧΝΗΣ για ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Ξεκινάει νέος κύκλος στο «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις»

Ένα υπέροχο και συγκινητικό ταξίδι μέσα από την παρουσίαση της ιστορικής εξέλιξης προϊόντων της ανθρώπινης δημιουργικότητας. Η εξαιρετική διδασκαλία με έμαθε κάθε φορά που θα βλέπω ένα έργο τέχνης να προσπαθώ αφενός, να φωτίσω τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες παράχθηκε και αφετέρου να σκιαγραφώ την καλλιτεχνική προσωπικότητα του δημιουργού του! Εύχομαι σύντομα να ξαναπαρακολουθήσω σεμινάριό σου για να μου μεταδώσεις αισθητικές αξίες…!
Σ. Ι., δικηγόρος

Σας ευχαριστώ για τις στιγμές τέχνης που σε μένα προσωπικά έφεραν την Άνοιξη μες στο χειμώνα. Θέλησα να βρω στην τέχνη καταφύγιο. Βρήκα εφαλτήριο. Για δημιουργία. Αν υπάρξει νέος κύκλος για να εμβαθύνουμε σε κάποια από όσα είδαμε, η παρουσία μου θα είναι δεδομένη.
Χ.Σ., ψυχολόγος

Το σεμινάριο ήταν ένα πολύ ωραίο ταξίδι στην τέχνη. Ανάμεσα στις κοινωνικές , πολιτικές και κάθε είδους αναταράξεις ανά τους αιώνες , συμπορευόμασταν, νοητικά, εμείς και η τέχνη με οδηγό την εξαίρετη δασκάλα μας. Οι πινελιές, η έκρηξη των χρωμάτων, το σμίλευμα των υλικών των καλλιτεχνών, εξέφραζαν ή και αντιτάσσονταν την εποχή τους και εμείς μέναμε έκθαμβοι! Στην τέχνη μπορούμε να βρούμε την αυθεντικότητα των πραγμάτων, την αλήθεια, την ουσία. Είναι ένα προσωπικό καταφύγιο για τον καθένα μας. Το βρήκα εκεί ! Ευχαριστώ!Άννα Γ., αρχιτέκτονας

Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της τέχνης…
Γνωρίσαμε καλλιτέχνες, είδαμε και σχολιάσαμε σπουδαία έργα και το σπουδαιότερο ζήσαμε την ομορφιά της τέχνης!
Ευχαριστούμε!Ανθούλα Χ., φιλόλογος
—————————————————————————————————————–


Τα παραπάνω είναι λίγα από τα σχόλια των συμμετεχόντων στον πρώτο κύκλο μαθημάτων Ιστορίας Τέχνης για ενήλικες, στο «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις». Πενήντα ώρες δημιουργικής συνεύρεσης ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και ακολουθούν δύο νέοι κύκλοι  μαθημάτων: ο ένας ξεκινάει στα τέλη του Ιανουαρίου και ο άλλος στις αρχές Απριλίου.  Τα μαθήματα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα με τη συνοδεία έντυπου υλικού και προβολών. Όποιος-όποια ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει ένα από δύο επερχόμενα σεμινάρια, μπορεί να καλέσει στη γραμματεία του «Ροδίων Άθλησις»,  Δευτέρα ως Παρασκευή 14.00-22.00 / Σάββατο 10.00-14.00, τηλ: 22410 01400 (εσωτ.8).

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των τεχνών, μια διαδρομή στην περιπετειώδη καλλιτεχνική δημιουργία, με εισηγήτρια την Πόλυ Χατζημάρκου, ιστορικό τέχνης – ευρωπαιολόγο.

Πώς συνδέονται τα δημιουργήματα με τις πεποιθήσεις, τα ιδανικά κάθε εποχής, τη θρησκεία, την πολιτική;
Πώς εξυπηρετεί η τέχνη τις ελπίδες, τα πάθη, τις φιλοδοξίες, την ανάγκη για επικοινωνία;
Ανακαλύψτε το ιστορικό πλαίσιο κάθε καλλιτεχνικής περιόδου, διαπιστώστε την άμεση σχέση της Τέχνης με την πολιτισμική εξέλιξη, δηλαδή με την ίδια τη ζωή!
Μάθετε για τη ζωή σημαντικών καλλιτεχνών και απολαύστε αμέτρητα αριστουργήματα ζωγραφικής, γλυπτικής, αρχιτεκτονικής και design, από τα χρόνια του Μεσαίωνα ως τις μέρες μας!

Πληροφορίες- συμμετοχές: Γραμματεία Αθλητικού – Πολιτιστικού Κέντρου «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις». Τηλ.: 22410 01400 (εσωτ. 8).


Λίγα λόγια για την εισηγήτρια Πόλυ Χατζημάρκου
H Πόλυ Χατζημάρκου γεννήθηκε στη Ρόδο. Είναι πτυχιούχος στην Ιστορία και Θεωρία Τέχνης (LΜU) και στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (ΕAΠ).
– Οργανώτρια/επιμελήτρια εικαστικών εκθέσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς πολιτιστικούς φορείς (π.χ. Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ροδίων, Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομαρχίας Δωδ/σου)
– Εκπαιδεύτρια Ιστορίας Τέχνης στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου (έχει επίσης διδάξει στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Ν. Δωδεκανήσου καθώς και σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα)
– Ραδιοφωνική παραγωγός από το 2003 ως σήμερα –  Συντάκτρια πολιτιστικών σε διάφορα μέσα ενημέρωσης (Πρόοδος, Δημοκρατική κ.α.). Κατείχε τη θέση της αρχισυντάκτριας στο free press περιοδικό «The Paper» (2005-2008).
– Έχει δώσει σειρά διαλέξεων/παρουσιάσεων στα πεδία των τεχνών, του ευρωπαϊκού  πολιτισμού, του βιβλίου, του ευρωπαϊκού πολιτισμού κ.α. ενώ κείμενά της έχουν δημοσιευθεί σε καλλιτεχνικές εκδόσεις

 

Pin It on Pinterest