Σεισμός στην Τουρκία: Μια 40χρονη γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή μετά από 104 ώρες – Της έδιναν νερό και χυμό από λάστιχο 

Μια γυναίκα ανασύρθηκε σήμεραζωντανή στο Κιριχάν της Τουρκίας από μια ομάδα Γερμανών διασωστών έπειτα από 104 ώρες που παρέμεινε καταπλακωμένη από τα συντρίμμια του σπιτιού της που κατέρρευσε, μετά τον φονικό σεισμό.

Γερμανοί διασώστες σήκωσαν με προσοχή την 40χρονη Ζεϊνέπ Καχραμάν για να την τοποθετήσουν σε φορείο και να τη μεταφέρουν στο ασθενοφόρο, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

«Η ομάδα διάσωσης χρειάστηκε περισσότερες από 50 ώρες για να περάσει μέσα από τα ερείπια και να προσεγγίσει τη γυναίκα» έγραψε στο Twitter η γερμανική ΜΚΟ I.S.A.R. Germany.

Η γερμανική ομάδα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατάφερε να κρατήσει ζωντανή τη γυναίκα αυτήν παρέχοντάς της νερό και χυμό φρούτων χρησιμοποιώντας ένα λάστιχο. Επίσης, διατήρησε επαφή μαζί της χάρη σε ένα μικρό πηγάδι.

«Η διάσωση ήταν πολύ περίπλοκη γιατί δεν υπήρχε χώρος» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ Στέφαν Χάινε, περιγράφοντας το έργο των διασωστών «ανά εκατοστό με τη βοήθεια υδραυλικής σφύρας».

«Η γυναίκα παρέμεινε πολύ μεγάλο διάστημα μπρούμυτα δίπλα σε συγγενείς της που σκοτώθηκαν».
«Και για εμάς τους ίδιους αυτή η επιχείρηση ήταν μοναδική» πρόσθεσε το μέλος αυτό της ΜΚΟ, η οποία ειδικεύεται ιδιαίτερα στην παροχή βοήθειας σε θύματα φυσικών καταστροφών. «Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαμε διατηρήσει τόσο μεγάλο διάστημα επαφή με ένα άτομο που είναι καταπλακωμένο».
Η γυναίκα αυτή άντεξε περισσότερο από το όριο των 72 ωρών, που θεωρείται κρίσιμο από τους ειδικούς για την εύρεση επιζώντων κάτω από τα ερείπια.
«Τώρα πιστεύω στα θαύματα» είπε ο Στίβεν Μπάγερ, ο αρχηγός της Διεθνούς Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης που επιχειρεί στην περιοχή. «Βλέπετε τους ανθρώπους να κλαίνε και να αγκαλιάζονται. Είναι τόσο μεγάλη η ανακούφιση για το ότι αυτή η γυναίκα υπό τέτοιες συνθήκες βγήκε σε τόσο καλή κατάσταση. Είναι ένα απόλυτο θαύμα».
Σε βίντεο στα social media, η αδερφή της γυναίκας ξεσπά σε δάκρυα συγκίνησης και αγκαλιάζει και φιλάει τα χέρια των διασωστών που έβγαλαν από τα συντρίμμια την αδερφή της.

Pin It on Pinterest

Share This