Σεισμός στην Κρήτη: Συγκλονιστικά βίντεο από τη στιγμή που «χτυπά» ο Εγκέλαδος

Τον ισχυρό σεισμό 5,8 Ρίχτερ που έπληξε την Κρήτη το πρωί της Δευτέρας με απολογισμό έναννεκρό και 15 τραυματίες, αποτυπώνουν βίντεο, που δείχνουν τη σφοδρότητα της δόνησης, αλλά και τις ζημιές που προκλήθηκαν.

Ένας κάτοικος δημοσιεύει βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει την πρόσοψη του καταστήματός του να ταρακουνιέται από τον σεισμό, ενώ σε άλλο βίντεο φαίνονται τα ράφια σούπερ μάρκετ να πηγαίνουν πέρα δώθε με τα προϊόντα να γκρεμίζονται στο πάτωμα και μια υπάλληλο να τρέχει να σωθεί.

Οι ζημιές είναι μεγάλες στο Αρκολοχώρι με πολλά σπίτια να χαρακτηρίζονται επικίνδυνα για κατοίκηση είτε εξαιτίας ρωγμών που προκλήθηκαν είτε καθώς τοίχοι κατέρρευσαν.about:blank

Μεγάλες οι καταστροφές από τον σεισμό

Σύμφωνα με το flashnews οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ισχυρό σεισμό είναι εκτός από το Αρκαλοχώρι, το Θράψανο, το Ζωφόρι, τα Παρουσοχώρια όπου έπεσε η εκκλησία της Αγίας Φωτεινής και το Καστέλι όπου σημειώθηκαν ζημιές στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου.

Η σεισμική δραστηριότητα δεν έχει σταματήσει από το πρωί, ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές καθώς έχουν καταρρεύσει τοίχοι από πολλά πέτρινα σπίτια.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ