Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο – Σε εξέλιξη η προσπάθεια κατάσβεσης

Το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας στη Ρόδο, μας πονάει όλους καθώς η οικολογική καταστροφή ειναι τεράστια.
Ωστόσο οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, οι εθελοντικές οργανώσεις και πολλοί πολίτες ως εθελοντές έδωσαν τιτάνια προσπάθεια κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πύρινο μέτωπο σήμερα το πρωί βρίσκεται σε ύφεση.
Από νωρίς το πρωί όλες οι δυνάμεις βρίσκονται στο μέτωπο ενώ επιχειρούν και όλα τα εναέρια μέσα.
Εχθές δόθηκε προτεραιότητα στις ανθρώπινες ζωές και προληπτικά εκκενώθηκαν χωριά, όχι μόνο για τις φλόγες αλλά και για τον καπνό που έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Η ηλεκτροδότηση επανήλθε μέχρι το ξημέρωμα σχεδόν σε όλο το νησί καθώς τα συνεργεία δούλεψαν κάτω από αντίξοες συνθήκες. .

Στην δασική πυρκαγιά της Ρόδου επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 3 Αεροσκάφη με το Beriev-200 και 6 Ελικόπτερα(4 για αεροπυρόσβεση και 2 ως συντονιστικά). Συνδρομή παρέχουν ο Ερυθρός σταυρός, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Τις επόμενες ώρες οι επίγειες δυνάμεις θα ενισχυθούν με 56 πυροσβέστες και 14 οχήματα που προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.
Η Ρόδος πέρασε μια πολύ δύσκολη νύχτα και το επόμενο πρωί πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους και αρωγούς της υπερπροσπάθειας.