Σε προγράμματα κοινών ασκήσεων τα Τάγματα Εθνοφυλακής της Λάρνακας με τα Τάγματα Εθνοφυλακής της Ρόδου

Υπό την αιγίδα του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου Σάββα Αγγελίδη, τελέσθηκε χθες, μεσημέρι της Παρασκευής  8ης Ιουνίου 2018, η επίσημη υπογραφή Πρωτοκόλλου Σύνδεσης και Συνεργασίας των μονάδων Εθνοφυλακής της Κύπρου με τις αντίστοιχες μονάδες Εθνοφυλακής της Ελλάδος, μετά από κοινή απόφαση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς της Κύπρου με το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ελλάδος.

Ενώπιον εκατοντάδων παραταγμένων Εθνοφυλάκων των Σκοπευτικών Ομάδων, η τελετή έγινε μπροστά στο Μνημείο των Πεσόντων Τεθωρακισμένων στο στρατόπεδο του Ήρωα της Ε.Ο.Κ.Α. Σταύρου Στυλιανίδη, έδρα της 20ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας της Ε.Φ. στον Κόρνο, με τις υπογραφές των Διευθυντών Εθνοφυλακής ΓΕΕΦ και ΓΕΣ.

Είχε προηγηθεί, απ’ το πρωί, η διεξαγωγή του 18ου Ετήσιου (2001-2018) Διαγωνισμού Βολής Τυφεκίου της Διεύθυνσης Εθνοφυλακής του ΓΕΕΦ, στον οποίο έλαβαν μέρος οι καλύτεροι σκοπευτές όλων των Ταγμάτων Εθνοφυλακής της Κύπρου, με τη συμμετοχή για 1η φορά και Εθνοφυλάκων από τη Ρόδο, τη Χίο, τη Λήμνο, την Καβάλα, την Πτολεμαΐδα, την Ορεστιάδα, την Καστοριά, την Αλεξανδρούπολη και άλλα μέρη της Ελλάδος.

Ήδη συνδέθηκαν σε προγράμματα Κοινών Ασκήσεων τα Τάγματα Εθνοφυλακής της Λάρνακας με τα Τάγματα Εθνοφυλακής της Ρόδου.

Ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης απένειμε τα έπαθλα στις τρεις πρώτες νικήτριες Σκοπευτικές Ομάδες των ταγμάτων Εθνοφυλακής, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ αντιστράτηγος Ηλ. Λεοντάρης στους πρωτεύσαντες στις ατομικές επιδόσεις σκοπευτές και ο Υπαρχηγός ΓΕΕΦ  αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου από το σκλαβωμένος Διόριος απένειμε τιμητικές πλακέτες στους Ελλα-δικούς μας Εθνοφύλακες που διαγωνίστηκαν στο Πεδίο Βολής Κόρνου.