Σε νέα βάση η συνεργασία του Δήμου Ρόδου με το Παρροδιακό Σύλλογο Αμερικής «Απόλλων»

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Παρροδιακού Συλλόγου Αμερικής «Απόλλων», κ. Ηλία Τομάζο, είχε ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, παρουσία των αντιδημάρχων κ. Στράτου Καρίκη, κ. Κώστα Ταρασλιά, κ. Θανάση Βυρίνη και της ειδικής συμβούλου σε θέματα πολιτισμού, αποδήμων και διεθνών σχέσεων, Δρ. Δέσποινας Χατζηδιάκου.

Στη συνάντηση, αναπτύχθηκε το νέο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Ρόδου με το Παρροδιακό Σύλλογο Αμερικής, που είναι έτοιμος να φέρει μία νέα εισήγηση για την αξιοποίηση των δημοτικών κατασκηνώσεων στην περιοχή των Κολυμπίων. Αυτή η νέα εισήγηση, θα λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις του Δημάρχου κ. Α. Καμπουράκη, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να επιτευχθεί η σύσφιξη των σχέσεων και η διεύρυνση των ήδη υπαρχόντων άρρηκτων δεσμών του Δήμου με τους Ρόδιους της διασποράς και εν προκειμένω με τους νέους Ρόδιους ομογενείς των ΗΠΑ. Παράλληλα, θα πρέπει να επιτευχθεί μέσω της συνεργασίας του Δήμου Ρόδου με τον Παρροδιακό σύλλογο «Απόλλων», η αλληλεπίδραση των ομογενών με την τοπική κοινωνία.

Η νέα πρόταση, όπως ανέφερε ο κ. Καμπουράκης, θα αξιολογηθεί και αφού πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ως προς το ευρύτερο πλαίσιο της αξιοποίησης των δημοτικών κατασκηνώσεων, θα έρθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σημειώνεται, ότι η διαδικασία που ξεκίνησε προ ετών για την παραχώρηση της χρήσης των κατασκηνώσεων στα Κολύμπια, δεν ολοκληρώθηκε, αφού ο Παρροδιακός Σύλλογος Αμερικής, λόγω της Πανδημίας του κορωνοϊού και μίας σειράς άλλων έκτακτων γεγονότων, δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.

Πλέον, η συνεργασία του Συλλόγου με το Δήμο Ρόδου τίθεται σε εντελώς νέα βάση, με συγκεκριμένες προδιαγραφές ώστε να επωφεληθούν τόσο η τοπική κοινωνία, όσο και οι Ρόδιοι ομογενείς των ΗΠΑ και να συσφιχθούν οι μεταξύ τους σχέσεις.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest