Σε κατάσταση πολέμου τέθηκε το Πακιστάν – Ετοιμάζει σαρωτικό πλήγμα η Ινδία

Η ηγεσία των πακιστανικών Ενόπλων Δυνάμεων έθεσε την χώρα σε κατάσταση πολέμου για τις επόμενες 48 ώρες με τις δύο πυρηνικές υπερδυνάμεις να κλιμακώνουν για πρώτη φορά εδώ και χρόνια σε τέτοιο επίπεδο και ένταση με εκατέρωθεν καταρρίψεις μαχητικών και βομβαρδισμούς στόχων στο έδαφος.

Οι αναφορές απ’ όλες τις πηγές δείχνουν ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.

Αυτό που τρομάζει όμως, είναι πως τέθηκαν σε κατάσταση ετοιμότητας και οι πυρηνικές στρατηγικές δυνάμεις των δύο κρατών με τον Στόλο της Ινδίας να έχει αποπλεύσει.

“Ελπίζουμε η Ινδία να αντιληφτεί πως η κατάσταση έχει άσχημα επιδεινωθεί” ανέφεραν πακιστανικές πηγές που αποκάλυψαν την σύγκλιση του εθνικού συμβουλίου Διοίκησης και Ελέγχου των πυρηνικών στρατηγικών δυνάμεων..

Πηγές του Πακιστάν φοβούνται μήπως το Νέο Δελχί ετοιμάζει ένα είδος “ναυτικού αποκλεισμού” στο Καράτσι και γι αυτό ενεργοποιήθηκαν αντιπλοικοί πύραυλοι Exocet, ενώ τέθηκαν σε readiness 1 λεπτού μαχητικά JF-17 και Mirage.

Ολες οι αεροπορικές βάσεις του Πακιστάν έχουν τεθεί σε κατάσταση “κόκκινου συναγερμού” δηλαδή κατάσταση πολέμου. Το ίδιο ισχύει για τις υποδομές της πολιτικής προστασίας και τα νοσοκομεία της χώρας.

Υπάρχει έντονη κινητικότητα στην αεροπορική βάση Rajkot στην περιοχή Gujarat στην Ινδία.

Ο υπουργός Άμυνας της Ινδίας, Nirmala Sitharaman, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Bipin Rawat, ο Α/ΓΕΑ, Marshal Birender Singh Dhanoa και ο Α/ΓΕΝ, Sunil Lanba, προχώρησαν στην λήψη πολεμικών μέτρων μετά την συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας.

Pin It on Pinterest

Share This