Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί της Ρόδου, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά

Μετά από αιτήματα που είχαν καταθέσει ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου και ο Δήμαρχος Ρόδου, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 25ης Νοεμβρίου

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά και μετά από κατεπείγοντα αιτήματα που υπέβαλαν χθες το βράδυ ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, Ιαλυσού, Πεταλούδων, Καμείρου, Ατταβύρου, Νότιας Ρόδου Λινδίων και Καλλιθέας του Δήμου Ρόδου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και για την διαχείριση των συνεπειών (πλημμύρες, κατολισθήσεις κλπ) που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι) που εκδηλώθηκαν χθες, 25 Νοεμβρίου 2019, στο νησί της Ρόδου.

Η ισχύς της κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης ξεκινά από σήμερα και θα διαρκέσει για διάστημα 6 μηνών, μέχρι και τις 25 Μαΐου 2020.

Σημειώνεται ότι οι Δημοτικές Ενότητες Αφάντου και Αρχαγγέλου, έχουν ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την διαχείριση των συνεπειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 5ης Νοεμβρίου 2019, με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, μετά από σχετική εξουσιοδότηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Κατά συνέπεια, δεν συντρέχουν λόγοι εκ νέου κήρυξής τους για τους ίδιους λόγους. Σε περίπτωση, ωστόσο, που το χρονικό διάστημα κήρυξης των δύο Δημοτικών Ενοτήτων Αφάντου και Αρχαγγέλου δεν αρκεί για την διαχείριση των καταστροφών που εκδηλώθηκαν εκ νέου από την χθεσινή κακοκαιρία, είναι δυνατή η παράτασή της με νεότερο αίτημα.

Της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας προηγήθηκε χθες το βράδυ η υποβολή δύο αιτημάτων με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, από τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, στα οποία περιέγραψαν λεπτομερώς την κατάσταση που διαμορφώθηκε στις προαναφερθείσες Δημοτικές Ενότητες του νησιού της Ρόδου και ζήτησαν την κήρυξή τους σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, δεδομένου του ότι για την αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτείται ειδικός συντονισμός και κινητοποίηση δυναμικού και μέσων, επιπλέον των διατιθέμενων υπό κανονικές συνθήκες.

Pin It on Pinterest

Share This