Σε εξέλιξη ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας «RODOS CUP 2018»

Με την συνδιοργάνωση για 5η συνεχή χρονιά, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου

Στο πλαίσιο της στήριξης και ανάδειξης μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων διεθνούς χαρακτήρα στα νησιά περιοχής ευθύνης της από τους αθλητικούς φορείς και τους τοπικούς συλλόγους, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργανώνει και φέτος, την διεθνή ιστιοπλοϊκή εβδομάδα με τίτλο: «RODOS CUP 2018» στη θαλάσσια περιοχή των Δωδεκανήσων.

Ο αγώνας διεξάγεται για 22η συνεχή χρονιά ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι συνδιοργανωτής για 5η συνεχή χρονιά.

Το «RODOS CUP 2018» ξεκίνησε από τις 15 Ιουλίου και πραγματοποιείται έως τις 20 Ιουλίου περιλαμβάνοντας προορισμούς, όπως τα νησιά της Κω, της Καλύμνου, της Νισύρου, της Σύμης και της Ρόδου.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώνεται στην Ελλάδα.

Στην φετινή διοργάνωση, λαμβάνουν μέρος πάνω από 65 σκάφη και πάνω από 500 ιστιοπλόοι από πολλές χώρες, με την παράλληλη συμμετοχή διεθνών κριτών από διαφορετικές χώρες.

Πέρα από την άμεση τόνωση της τοπικής οικονομίας που επιτυγχάνεται από την διαμονή των επισκεπτών στα νησιά, τα οφέλη είναι πολλαπλά –όπως η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, η τουριστική προβολή και η διαφήμιση της ευρύτερης περιοχής σε διεθνές επίπεδο.

Η Τελετή Λήξης θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της 4ης Ιστιοδρομίας Σύμη – Ρόδος, την Παρασκευή 20 Ιουλίου, στον Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου.