Σε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μετείχε ο Παγκαρπαθιακός Σύλλογος Ρόδου


Σε ευρεία σύσκεψη, υπό τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Κάλλιστο Διακογεωργίου και την αντιπεριφερειάρχη Μαριέττα Παπαβασιλείου, μετείχαν η πρόεδρος Φανή Αναστασιάδη – Σισαμή και η ειδική γραμματέας και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου Άννα Σαρρή.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρα 19:30 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μετείχαν οι πρόεδροι των Πολιτιστικών και Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου. Κυριότερος σκοπός της συσκέψεως, ήταν η κατάρτιση ετήσιου προγράμματος πολιτιστικών δράσεων και η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και προτάσεων για την καλύτερη δυνατή συνεργασία Πολιτιστικών Συλλόγων και Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για την παρουσία τους, αλλά κυρίως για το έργο που επιτελούν, σημειώνοντας πως λειτουργούν ως κοινωνικό ανάχωμα. Ο ίδιος πρόσθεσε πως κανένας δημόσιος φορέας δεν μπορεί να «φθάσει» στην κοινωνία, όσο και εάν το επιθυμεί, όπως οι σύλλογοι, σημειώνοντας πως η Περιφέρεια επιλέγει να στηρίζει την εκκλησία και συλλόγους/ομάδες.

Ο αρμόδιος εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Κάλλιστος Διακογεωργίου, είπε πως οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές του πολιτισμού. «Σας χρωστάμε υποχρέωση. Εμείς σε εσάς», ανέφερε.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαριέττα Παπαβασιλείου, σημείωσε πως χωρίς του συλλόγους δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα, εξηγώντας πως αποτελούν την πηγή του πολιτισμού και οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής τους, οι εκπρόσωποι του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου, αναφέρθηκαν στο διαχρονικό έργο που επιτελεί ο Σύλλογος, σημειώνοντας πως ουδέποτε στην ιστορία του έλαβε κρατική επιχορήγηση, αλλά λειτουργεί με την αρωγή και την προσφορά των Καρπαθίων της Ρόδου και όχι μόνο. Μάλιστα, σε συνεννόηση της προέδρου Φανής Αναστασιάδη – Σισαμή με την ειδική γραμματέα και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας Άννα Σαρρή, η πρόεδρος προέβη σε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη αξιοποίησης του ακινήτου που έχει παραχωρηθεί στον Παγκαρπαθιακό Σύλλογο Ρόδου, επί της Ιπποτών στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, για τη δημιουργία λαογραφικού μουσείου της Καρπάθου.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης και κατόπιν σχετικής πρότασης της ειδικής γραμματέως και υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου Άννας Σαρρή, αποφασίστηκε η κατάθεση των ετήσιων προγραμμάτων των Συλλόγων να πραγματοποιηθεί το αργότερο έως την 15η Ιουνίου 2018, προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που εύστοχα έθεσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Στη σύσκεψη μετείχαν – μεταξύ άλλων – ο πρόεδρος των Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου Νίκος Κωνσταντινίδης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια