Σε δράση τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας για αεροδιακομιδές το περασμένο τριήμερο

Εντυπωσιακός ήταν ο απολογισμός της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας στον τομέα των αεροδιακομιδών το περασμένο τριήμερο (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) καθώς το διάστημα αυτό συμπληρώθηκαν 19 ώρες πτήσεως, στη διάρκεια 7 αποστολών, προκειμένου να μεταφέρουν 12 ασθενείς, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και 1 μωρό, κυρίως από νησιά του Αιγαίου σε νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων.

Πιο συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου:

  • Ένα ελικόπτερο ΑΒ-212 της 358 Μοίρας Ερεύνης – Διασώσεως (358 ΜΕΔ) μετέφερε 1 ασθενή από τη Ζάκυνθο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.
  • Ένα VIP αεροσκάφος Gulfstream-V της 352 Μοίρας Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων (352 ΜΜΥΠ) μετέφερε 1 παιδί από τη Λέσβο στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος.

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου:

  • Ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-27J Spartan της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (354 ΜΤΜ) μετέφερε 4 ασθενείς και 1 παιδί από τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και την Κάρπαθο, στη Χίο, στην Ελευσίνα και στο Ηράκλειο.
  • Ένα άλλο μεταφορικό αεροσκάφος C-27J της 354 ΜΤΜ μετέφερε 1 ασθενή από τη Σαντορίνη στην Ελευσίνα.

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου:

  • Ένα ελικόπτερο Super Puma της 384 Μοίρας Ερεύνης – Διασώσεως (384 ΜΕΔ) μετέφερε 2 ασθενείς από τα Μαριτσά της Ρόδου και την Κάλυμνο στο Ηράκλειο και στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου αντιστοίχως.
  • Ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130H Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ) μετέφερε 1 παιδί από τη Μύκονο στην Ελευσίνα.
  • Ένα αεροσκάφος C-130H της 356 ΜΤΜ μετέφερε 1 νεογνό από τη Χίο στην Ελευσίνα.

Σε όλα τα αεροδρόμια του τελικού τους προορισμού οι ασθενείς παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, με ενέργειες του οποίου είχαν αιτηθεί οι αεροδιακομιδές, και κατευθύνθηκαν προς τις νοσοκομειακές μονάδες.