Σχόλιο του ΚΚΕ για το μήνυμα του Δημάρχου για την έξαρση κορωνοιού στο νησί

Το μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για «ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ» και «ΠΡΟΣΟΧΗ», αντί ν’ απευθύνεται στο Ροδιακό λαό και ιδιαίτερα στη νεολαία , έπρεπε να έχει αποδέκτη την ίδια την κυβέρνηση, την ίδια τη δημοτική αρχή στις εκκλήσεις των φορέων, των συλλόγων, των μαθητών, της νεολαίας που επί ένα χρόνο τώρα διεκδικούν και απαιτούν τα αυτονόητα για την προστασία της υγείας του λαού από την πανδημία.

Είναι πρόκληση να επικαλείται ο δήμαρχος μετά από ένα χρόνο ακόμα την «ατομική ευθύνη», όταν η συνειδητή συμμόρφωση του κόσμου στις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας ήταν υποδειγματική, παίρνοντας από την πλευρά του όλα εκείνα τα μέτρα που μπορεί και είναι από το «χέρι» του, για να προστατέψει την υγεία του.

Το μήνυμα του δημάρχου δίνει κάλυψη στην κυβέρνηση για τις ευθύνες της και αποπειράται να ενοχοποιήσει το Ροδιακό λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία για την έξαρση των κρουσμάτων στη Ρόδο.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση βρίσκεται στο απυρόβλητο για το γεγονός ότι, ακόμα και σήμερα δεν προσλαμβάνει όλο εκείνο το υγειονομικό προσωπικό που χρειάζεται η χώρα και πριν, αλλά και τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δεν γίνονται δωρεάν μαζικά τεστ στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία που είναι διαπιστωμένο ότι αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Βρίσκεται στο απυρόβλητο του δημάρχου, η κυβέρνηση που επέτρεψε να ανοίξουν τα σχολεία με μόνο μέτρο τα ανοιχτά παράθυρα και τα ξεχωριστά διαλείμματα, αντί περισσότερες αίθουσες για αποφυγή συνωστισμού, περισσότεροι εκπαιδευτικοί και σχολικές καθαρίστριες. Ο συνωστισμός επίσης των μαθητών στα λεωφορεία του ΡΟΔΑ εξακολουθεί να υφίσταται με ευθύνες των τοπικών αρχών.

Και βέβαια η έννοια ο ένας για τον άλλο που επικαλείται ο δήμαρχος, δεν εκδηλώθηκε και το καλοκαίρι όταν με τις ευλογίες της κυβέρνησης τα αεροπλάνα και τα καράβια γέμιζαν ασφυκτικά, χωρίς κανένα μέτρο στο όνομα της κερδοφορίας των ομίλων στο τουρισμό και τις μεταφορές.

Εδώ και τώρα πρέπει να στελεχωθούν άμεσα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους και να πραγματοποιηθούν δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας. Να εισακουστούν οι εκκλήσεις των

υγειονομικών, εκπαιδευτικών, μαθητών, σπουδαστών και των εργαζομένων από τις τοπικές αρχές και τη κυβέρνηση και να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά τους.

Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή τη περίοδο που κλιμακώνεται η επίθεση της κυβέρνησης και των μηχανισμών της ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία, να στηρίξει ο Ροδιακός λαός την κινητοποίηση των υγειονομικών αύριο 23/02, στη πύλη του Νοσοκομείου Ρόδου στις 12:30 το μεσημέρι στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης , τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.