Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις δηλώσεις του κ. Χατζημάρκου και του κ. Καρίκη

Σχετικά με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου για τα ΕΛΤΑ και του υποψήφιου δήμαρχου Ρόδου Στρ. Καρίκη, για τις ανύπαρκτες δομές υγείας στη Νότια Ρόδο.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου, με την παράταξη ΝΕΑ ΜΕΡΑ,και με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Στρ.Καρίκης, ξαφνικά- προεκλογικά- θυμήθηκε την ανυπαρξία δομών Υγείας και ΕΚΑΒ στη Νότια Ρόδο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής καθώς η απόσταση που πρέπει να διανύσουν για να φτάσουν στην πόλη, μπορεί να κοστίσει ακόμα και ζωές.

Μας εκπλήσσει η δήθεν ευαισθητοποίηση του κ.Καρίκη που όλα τα χρόνια που πολιτεύεται έχει στηρίξει τις πολιτικές που στον πυρήνα τους αντιμετωπίζουν την Υγεία ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό, με αποτέλεσμα να έχουν υποβαθμίσει σε όλη τη χώρα τη Δημόσια Υγεία περικόπτωντας δραματικά τις κρατικές δαπάνες. Ακόμα και η πρόταση του κ.Καρίκη κινείται στη λογική της διαχείρισης αφού προτείνει να αναλάβει ο Δήμος τη χρηματοδότηση δομών για το ΕΚΑΒ ενώ είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους να παρέχει σύγχρονες υποδομές, τον απαραίτητο εξοπλισμό και το προσωπικό που έχει ανάγκη η περιοχή, και μάλιστα όλο τον χρόνο και όχι μόνο την τουριστική περίοδο.

Όσον αφορά τη συρρίκνωση των ΕΛΤΑ και τη δήλωση του κ. Χατζημάρκου να εξαιρεθεί στο Νότιο Αιγαίο, δεν γνωρίζει ότι τα ΕΛΤΑ είναι στην ουσία ιδιωτική επιχείρηση και κινείται στη λογική της μεγιστοποίησης κερδών και ελαχιστοποίησης του κόστους; Ο ίδιος ο κ. Χατζημάρκος, υποψήφιος Περιφερειάρχης, με τη στήριξη της ΝΔ, είναι σημαιοφόρος και προπαγανδιστής των ιδωτικοποιήσεων και πίνει νερό στο όνομα της επιχειρηματικότητας, άρα και της παραπάνω λογικής και ποτέ δεν την αμφισβήτησε.

Κανένα κατάστημα ΕΛΤΑ να μην κλείσει, ούτε στα νησιά του Νότιου Αιγαίου, ούτε στην υπόλοιπη χώρα και ο κόσμος να μπει μπροστά και να διεκδικήσει τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη και που δικαιωματικά του ανήκουν.

                                                                               Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ρόδου