Διήμερη επίσκεψη στην Κάλυμνο του Νεκτάριου Σαντορινιού

Το νησί της Καλύμνου επισκέφθηκε για δυο μέρες (10 και 11 Αυγούστου 2015) ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Νεκτάριος Σαντορινιός. Με δεδομένα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αθρόα συσσώρευση μεταναστών στο νησί, ο Νεκτάριος Σαντορινιός πραγματοποίησε συνάντηση, πλαισιωμένες από κλιμάκιο της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Καλύμνου, με τον Δήμαρχο Καλύμνου, κ. Γιάννη Γαλουζή και τον Λιμενάρχη του νησιού κατά την οποία συζήτησαν τα ζητήματα που καλούνται οι αρχές και ο Δήμος να αντιμετωπίσει.
Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης στο νησί, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και μέλη της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ Καλύμνου, συμμετείχαν σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου όπου συζητήθηκαν εκτενώς οι ανάγκες που έχουν προκύψει ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες εκείνες συνθήκες ασφάλειας και εξυπηρέτησης των μεταναστών που βρίσκονται στο νησί. Κατά τη συνεδρίαση ο Νεκτάριος Σαντορινιός εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τη Μητρόπολη και τις υπηρεσίες του Λιμεναρχείου, της Αστυνομίας και του Δήμου για την έγκαιρη και ανθρώπινη συνδρομή τους. Κυρίως όμως, συνεχάρη τον λαό της Καλύμνου που, όπως είπε χαρακτηριστικά, τόσες μέρες με την στάση του απέδειξε ότι οι αρχές της φιλοξενίας δεν έχουν εγκαταλείψει τους Έλληνες. Στη συνέχεια, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ενημέρωσε το Δ.Σ. για τις επαφές που είχε με στελέχη της Κυβέρνησης για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί λόγω του μεταναστευτικού, για την ανάγκη στελέχωσης του Λιμενικού και της Αστυνομίας ώστε να αντιμετωπισθούν τα κύματα ανθρώπινων ψυχών που καταφθάνουν, καθώς και για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης μεταφοράς των μεταναστών με τη χρήση πλωτών μέσων. Τέλος, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, επισήμανε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι στην Κάλυμνο η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εφησυχάζει και δεν μεταθέτει το πρόβλημα, αλλά αναζητά συνεχώς χώρους για προσωρινή διαμονή των μεταναστών και σε κάθε τέτοια προσπάθεια θα σταθεί αρωγός.
Τέλος, ο βουλευτής Νεκτάριος Σαντορινιός, τις μέρες που βρισκόταν στην Κάλυμνο, είχε την ευκαιρία πολλές φορές να συνομιλήσει με κατοίκους του νησιού, να ανταλλάξει απόψεις για τα πολιτικά τεκταινόμενα αλλά και να ακούσει τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.