Ο Νεκτάριος Σαντορινιός στα εγκαίνια της 4ης Μαθητικής Έκθεσης Έργων του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ρόδου

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός παραβρέθηκε στα εγκαίνια της 4ης Μαθητικής Έκθεσης του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ρόδου. Το Σάββατο το βράδυ (16/04/16) ο βουλευτής Δωδεκανήσου είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τις δημιουργίες των μαθητών των 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου, του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ρόδου, του ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου και του ΤΕΕ ειδικής αγωγής. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν στους επισκέπτες της έκθεσης και στον Νεκτάριο Σαντορινιό, οι υψηλού επιπέδου εφαρμογές όπως ρομποτικές και ηλεκτρομηχανολογικές, οι γεωπονικές δημιουργίες, οι τουριστικές εφαρμογές, τα κτιριακά σχέδια και γενικά όλες οι δημιουργίες των μαθητών.

Κατά το χαιρετισμό του, ο Νεκτάριος Σαντορινιός έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν με τα έργα τους στην έκθεση, υπογραμμίζοντας ότι ο ρόλος της τεχνολογικής εκπαίδευσης είναι να εξοικειώνει τον μαθητή με την παραγωγική διαδικασία και να δίνει ευκαιρία στην φαντασία και την πρωτότυπη δημιουργία – κάτι που σήμερα γίνεται πράξη, εδώ στο ΕΚ Ρόδου, πρόσθεσε. Σχολίασε επίσης ότι οι τελειόφοιτοι των ΕΠΑΛ και ΤΕΕ, είναι αυτοί που θα πρέπει να ενισχύσουν με τις ιδέες τους και τις δεξιότητές τους την παραγωγική βάση της χώρας, σε μια ακόμη προσπάθεια προς την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, συνεχάρη, τέλος, τους διοργανωτές της έκθεσης, τον Διευθυντή του 1ου Ε.Κ. Ρόδου, κ. Παύλο Κεφαλάκη αλλά και όλους τους καθηγητές που υπό την καθοδήγησή τους οι μαθητές κατόρθωσαν να δημιουργήσουν τις εφαρμογές. Τόνισε δε, ότι η Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση θα πρέπει να στηριχθεί και να αναβαθμιστεί, αναγνωρίζοντας παράλληλα και τον σπουδαίο ρόλο που επιτελείται στα Επαγγελματικά Λύκεια και στα Εργαστήριά του.