Συνάντηση Σαντορινιού με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου

Επίσκεψη στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Δωδεκανήσου πραγματοποίησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποίηθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΑΣΔ κ. Δημήτρη Γεωργαλλή, τον Γενικό Διευθυντή κ. Δημήτρη Καραγιάννη και τους εκπροσώπους των εργαζομένων κ. Λουκά Μπονιάτη και κ. Μιχάλη Νικολάου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν αρχικά οι ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει εως τώρα η Διοικηση της ΕΑΣΔ, σε σχέση με την οικονομική εξυγίανση και τους περαιτέρω στόχους της οργάνωσης. Επισημάνθηκαν και αναλύθηκαν τα αποτελέσματα των επαφών που είχαν στελέχη της ΕΑΣΔ με εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών και με την Διοίκηση του ΙΚΑ, καθώς και οι ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς του Νεκτάριου Σαντορινιού με κυβερνητικούς φορείς για το ίδιο θέμα.
Στη συνέχεια ο Νεκτάριος Σαντορινιός ζητησε να ενημερωθεί για τυχόν προβλήματα στην διαδικασία καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης δικαιούχων παραγωγών, ενώ η Διοίκηση της ΕΑΣΔ ενημέρωσε τον βουλευτή για τη σύσταση ομάδας παραγωγών οινοποιήσιμων σταφυλιών, με την συμμετοχή σε αυτήν και της θυγατρικής εταιρίας ΚΑΪΡ ΑΕΣ, η οποία θα καλύπτει το σύνολο των σταφυλοπαραγωγών του νησιού.
Κατόπιν, ο Νεκτάριος Σαντορινιός αναφερόμενος στον υπό διαβούλευση νόμο περί Αγροτικών Συνεταιρισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να σταθούν αρωγοί της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση για βελτίωση της λειτουργίας των Συνεταιρισμών και να του καταθέσουν τις όποιες παρατηρήσεις τους για τον νόμο. Τέλος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου διαβεβαίωσε για την πρόθεσή του να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, προκειμένου η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμού Δωδεκανήσου να ανακτήσει την αίγλη της και να συνεχίσει να εκπροσωπεί επάξια τα συμφέροντα των παραγωγών του νομού.

Pin It on Pinterest

Share This