Σάλος στη Ρουμανία με τον θάνατο βρέφους λίγο μετά τη βάφτιση – Χιλιάδες υπογραφές για να αλλάξει το μυστήριο

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκύψει μετά τον τραγικό θάνατο ενός βρέφους έξι μηνών στη Ρουμανία λίγες ώρες μετά την βάπτισή του σε Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο ιερέας πήρε το μωρό στα χέρια του και το βούτηξε στο νερό τρεις φορές. Λίγες ώρες αργότερα, το βρέφος υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο πατέρας του άτυχου βρέφους υποστήριξε ότι, μετά το μυστήριο, το μωρό αιμορραγούσε από τη μύτη. Οι γιατροί μεγάλη ποσότητα νερού στους πνεύμονές του. Το μωρό διακομίστηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το κρατήσουν στη ζωή.

Μια ημέρα αργότερα, το νοσοκομείο ανακοίνωσε το θάνατο του βρέφους από καρδιακή ανακοπή.

Η Εισαγγελία έχει διατάξει έρευνα για ανθρωποκτονία σε βάρος του ιερέα.

Τώρα, όμως, ο θάνατος του βρέφους κινητοποίησε χιλιάδες Ρουμάνους. Σε επιστολή τους, την οποία συνυπογράφουν πάνω από 57.000 πολίτες, ζητούν την απαγόρευση του μυστηρίου.

«Ο κίνδυνος πρέπει να αποκλειστεί για την διασφάλιση της χαράς της βάπτισης», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, δίχως να κατονομάζεται, δήλωσε ότι αρκετές σταγόνες ιερού νερού στο μέτωπο του βρέφους θα ήταν αρκετές.