Σάλος με τον «Σύλλογο Κυνηγών Λαθρομεταναστών» στο Facebook

Σάλος έχει προκληθεί με την κλειστή διαδικτυακή ομάδα «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών» στο Facebook, η οποία δημιουργήθηκε στις 3 Μαρτίου και έγινε γνωστή όταν άρχισε να αποκτά πολλά μέλη, που ξεπέρασαν τα 300.

Οι αναρτήσεις ξεχείλιζαν από μίσος κατά των προσφύγων και τα μέλη της πόζαραν με στιλέτα, μαχαίρια και όπλα μαζί με τις άδειες οπλοφορίας αναφέρει το e-thessalia.gr.

Οργάνωναν μάλιστα αντισυγκέντρωση ενάντια στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που είχε προγραμματιστεί για χθες (05.03) στις 7 το απόγευμα στον Άγιο Νικόλαο και ο διαχειριστής καλούσε τα μέλη στις 6 το απόγευμα για οργάνωση. Επίσης οργάνωναν ταξίδι στον Έβρο με τα διαθέσιμα όπλα τους, για να φυλάξουν τα σύνορα.

Μετά τις προσαγωγές άλλαξε το όνομα της σελίδας και ονομάστηκε σε Σύλλογο Πατριωτών Βόλου, ενώ μέσα από την Ασφάλεια ο διαχειριστής με ανάρτησή του ζητούσε να ακυρωθεί η αντισυγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο, που οργάνωνε γιατί ήταν παράνομη.

«Ήταν μια ανοησία, δεν τα εννοούσαμε. Αφήστε μας, δεν θα πειράξουμε κανέναν. Ήταν όλα ένα λάθος».  Με αυτά τα λόγια εκλιπαρούσε χθες τους αστυνομικούς στην Ασφάλεια Βόλου ο 34χρονος διαχειριστής της σελίδας.

Η Αστυνομία δεν στοιχειοθέτησε κατηγορίες σε βάρος του, ωστόσο, θα διαβιβάσει τον σχετικό φάκελο στον Εισαγγελέα Βόλου, προκειμένου να αποφανθεί εκείνος εάν προκύπτει παράβαση του νόμου περί ρατσισμού και ρατσιστικής βίας. Ο προσαχθής αφέθηκε στην συνέχεια ελεύθερος.