Σάκης Αρναούτογλου: Σοβαρή αλλαγή του καιρού από το Σαββατοκύριακο – Αέρινο τείχος θα σπρώχνει βροχές στην Ελλάδα

Νέα στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού, ο οποίος αλλάζει το Σαββατοκύριακο (19-20), έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, καθώς ένας αντικυκλώνας στη βορειοανατολική Ευρώπη θα φέρει βροχές και καταιγίδες στην Ελλάδα.

Αρχικά, τις επόμενες ημέρες – μέχρι και την Παρασκευή – όποιες βροχές υπάρχουν στη χώρα θα εντοπίζονται στα δυτικά, τα βορειοδυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ αύριο (16/11) αναμένονται το πρωί κάποιες παροδικές βροχές μικρής διάρκειας στα νότια της Αττικής.

Η σοβαρή αλλαγή του καιρού, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, καθώς βροχές και καταιγίδες δεν θα εντοπίζονται μόνο στα δυτικά αλλά σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ οι νοτιάδες σε Ιόνιο και Αιγαίο θα πνέουν στα 7 με 8 Μποφόρ.

Ο λόγος γι΄ αυτή την εξέλιξη το αέρινο τείχος που δημιουργεί ένας αντικυκλώνας στην Σκανδηναβία και την Ουκρανία. Αυτό το σύστημα θα τραβάει κρύο από τη Ρωσία και δεν θα αφήνει τις βροχές από τα δυτικά να κινούνται προς τα βορειοανατολικά και θα τις αναγκάζει να κινούνται προς την περιοχή μας.

Σύμφωνα με τους χάρτες βροχής και χιονιού που έδειξε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού, φαίνεται πως μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, η Ελλάδα να δέχεται αρκετές βροχές.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Pin It on Pinterest