Ρώσος διοικητής αυτοκτόνησε μετά την διάλυση όλων των τανκ του

Ένας Ρώσος διοικητής αυτοκτόνησε αφού διαπίστωσε ότι όλα τα άρματα μάχης της μονάδας του, εκτός από ένα, ήταν εντελώς απογυμνωμένα από κρίσιμα μέρη, σύμφωνα με τον στρατό της Ουκρανίας.

Οι χερσαίες δυνάμεις της Ουκρανίας δήλωσαν ότι οι δυνάμεις εισβολής έχουν υποστεί τόσο μεγάλες απώλειες στον πόλεμο της Ουκρανίας που οι μονάδες τους αναγκάστηκαν να πάρουν νέο στρατιωτικό εξοπλισμό από μακροχρόνιες αποθήκες σε ένα αεροδρόμιο μόλις 21 μίλια από τα σύνορα.

«Η κατάσταση αυτού του εξοπλισμού είναι ως επί το πλείστον εξαιρετικά ανεπαρκής, γεγονός που καθιστά αδύνατη την πλήρη χρήση του», ανέφεραν οι ουκρανικές δυνάμεις στο Telegram.

Η 4η Μεραρχία Πάντσερ της Ρωσίας «διαπίστωσε ότι από τα 10 άρματα μάχης, μόνο ένα βρίσκεται σε μία σχετική λειτουργική κατάσταση. Τα υπόλοιπα είναι εντελώς αποσυναρμολογημένα. Ορισμένα από αυτά δεν έχουν καν κινητήρες!», υποστήριξαν οι ουκρανικές δυνάμεις.

«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο διοικητής του 13ου Συντάγματος Πάντσερ της 4ης Μεραρχίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αυτοπυροβολήθηκε και αυτοκτόνησε», ανέφερε το μήνυμα.

Αποδεκατισμένες οι μεραρχίες τεθωρακισμένων των Ρώσων

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας μοιράστηκε την ίδια αναφορά, κουβεντιάζοντας ότι “ο αριθμός 13 του συντάγματος” είχε πράγματι αποδειχθεί γρουσούζικος.

Είπε ότι η προφανής αυτοκτονία ήταν μέρος των «συνεπειών της απελευθέρωσης του Τροστιανέτς στην περιοχή Σούμι από τον ουκρανικό στρατό και της ήττας της μεραρχίας τεθωρακισμένων Καντεμίροφ».

Ο αντιστράτηγος Σερχί Κισέλ, διοικητής μιας άλλης μονάδας, της 1ης Στρατιάς Πάντσερ, «απομακρύνθηκε επίσης από το αξίωμά του» λόγω των «τεράστιων απωλειών και της αποτυχίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», υποστήριξε το υπουργείο.

«Ήταν αδύνατο για τη ρωσική ηγεσία να κλείσει τα μάτια στην κακή διοίκηση των στρατευμάτων», δήλωσε το υπουργείο.

Ο στρατός της Ουκρανίας υποστήριξε την Τρίτη ότι περισσότεροι από 17.000 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν – και σχεδόν 600 άρματα μάχης και 1.710 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This