Ρωσικός Τουρισμός: Αύξηση 10-15% στα ταξίδια στην Ευρώπη το Μάιο- Eλλάδα και Κύπρος στις πρώτες επιλογές

Αύξηση στη ζήτηση για διακοπές το Μάιο, της τάξης του 10-15%, καταγράφουν οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ σε σχέση με πέρυσι για ταξίδια στους προορισμούς του εξωτερικού, με το ενδιαφέρον για ταξίδια εντός Ρωσίας να παρουσιάζει αύξηση 20%.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, οι δημοφιλέστεροι προορισμοί εξωτερικού για τους ρώσους είναι η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ισπανία, το Μαυροβούνιο, η Τσεχία, η Ιταλία και η Γαλλία. Οι αντίστοιχοι δημοφιλείς εσωτερικού είναι η Κριμέα, η Μόσχα, η  Αγ. Πετρούπολη και οι κρουαζιέρες ποταμού.

Οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ αναμένουν κορύφωση της ζήτησης για ταξίδια στις αρχές του Μαϊου. Όπως εξηγεί η αναπληρώτρια διευθύντρια πωλήσεων της Russian Express, Natalia Litvinenko, αυτές οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής οφείλονται το γεγονός ότι πολλοί Ρώσοι δεν είναι ακόμη σίγουροι για το πλάνο διακοπών τους. «Αυτή η κατηγορία τουριστών περιμένει τις τιμές τελευταίας στιγμής, επομένως περιμένουμε ότι η ζήτηση θα κορυφωθεί μετά τις 15 Απριλίου και η ενεργή περίοδος πωλήσεων θα διαρκέσει έως και τις 30 Απριλίου», είπε.

H διάρκεια διακοπών εξαρτάται από τον προορισμό. Οι διακοπές στην Ευρώπη έχουν διάρκεια κατά μέσο όρο 3-7 ημέρες, στις παραθαλάσσιους προορισμούς της φτάνουν τις 5-7 ημέρες, ενώ στις χώρες της νοτιανατολικής Ασίας οι ημέρες ανέρχονται σε 9-10. Οι τιμές κατά μέσο όρο κυμαίνονται από 600 έως 1.500 ευρώ το άτομο, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων. Η πιο δημοφιλής ημερομηνία αναχώρησης είναι η 29η και η 30η Απριλίου.

Το ενδιαφέρον των Ρώσων για διακοπές φέτος έχει επεκταθεί σε νέους προορισμούς όπως η Σερβία και το Μαρόκο, οι οποίοι καταγράφουν αύξηση της ζήτησης για ταξίδια το Μάιο, καθώς προσφέρουν στους Ρώσους είσοδο χωρίς visa.

Στους ηλιόλουστους και παραθαλάσσιους προορισμούς που προτιμούν φέτος οι Ρώσοι συμπεριλαμβάνονται η Κύπρος, τα ΗΑΕ και τη νοτιοανατολική Ασία.

Η Ελλάδα είναι πρωταγωνιστής, με τη TUI Russia να καταγράφει μεγάλο εύρος πωλήσεων. Σύμφωνα με την εταιρία, οι καλές επιδόσεις της Ελλάδας οφείλονται στην απομάκρυνση των 2 δημοφιλών για τους Ρώσους προορισμών, της Τουρκίας και της Αιγύπτου. 

«Το Μάιο του 2015, οι περιοχές αυτές ήταν στην πρώτη θέση της ζήτησης, και στη συνέχεια εμφανίστηκε η Ιταλία, η Κύπρος και η Ελλάδα. Φέτος, οι τρεις ηγετικές περιοχές είναι η Κύπρος, η Ιταλία και η Ελλάδα. Η Κύπρος έχει κερδίσει έδαφος στις προτιμήσεις των Ρώσων ως εναλλακτικός προορισμός και τα οργανωμένα πακέτα στην Ιταλία είναι πάντα δημοφιλή αυτή την περίοδο», ανέφερε εκπρόσωπος της TUI Russia.

Οι τουρ οπερέιτορ παρατήρησαν επίσης ότι φέτος οι τουρίστες στην πλειονότητά τους ταξιδεύουν προς τα εξωτερικό, επιλέγουν οικονομικές επιλογές διαμονής και μειώνουν τη διάρκεια των διακοπών.

 

Πηγή : tornosnews.gr