Ρωσία προς Ελλάδα για το εμπάργκο: Δεν έπρεπε να συμμετάσχετε στις κυρώσεις

Το ρωσικό εμπάργκο που έγινε μετά τις κυρώσει της ΕΕ, κυρώσεις που συνυπέγραψε και η ελληνική κυβέρνηση καθώς αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη χώρα τάχθηκαν κατά της Ρωσίας, έπληξε σφοδρά την ελληνική οικονομία.Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του ρωσικού εμπάργκο στην ελληνική αγροτική παραγωγή οι ρωσικές αρχές πραγματοποιούν σειρά επαφών με την ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα. 
Η Ρωσία αναγνωρίζει τη ζημιά που προκαλεί στους αγρότες και στην ελληνική οικονομία, όμως δεν θα κάνει κάποια κίνηση διότι αναγκάστηκε να επιβάλει το εμπάργκο ως απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης. Ένα εμπάργκο που μπορεί να επεκταθεί περισσότερο καθώς στο επόμενο στάδιο είναι να τεθεί απαγόρευση εισαγωγών σε προιόντα της αυτοκινητοβιομηχανίας και μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στην ενέργεια.
Παραδέχεται ότι ανταγωνιστικές χώρες προς της Ελλάδα προσπαθούν να κερδίσουν το μερίδιο της στην ρωσική αγορά και τονίζει ότι «πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα ή όχι οι δυτικές χώρες θα άρουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας».
Πάντως η Υπηρεσία Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Ρωσίας (Ροσσελχοζναντζόρ) ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να διατηρήσει σχέσεις εργασίας με τις υπηρεσίες ελέγχου και εποπτείας στην Ελλάδα, ώστε σε περίπτωση άρσης των κυρώσεων οι παραδόσεις ελεγχόμενων προϊόντων να μπορούν να ξεκινήσουν χωρίς οποιεσδήποτε καθυστερήσεις.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας υπογράμμισε ιδιαίτερα τη δυναμική της ανάπτυξης των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων διατροφής στη Ρωσία.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση της Ροσσελχοζναντζόρ, σχετικά με συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε έπειτα από ελληνικό αίτημα, αντιπροσωπείας της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Σεργκέι Ντάνκβερτ.
Από ελληνικής πλευράς ήταν παρόντες ο επιτετραμμένος της Ελλάδας στη Ρωσία Γεράσιμος Ντάβαρης και ο προϊστάμενος του γραφείου ΟΕΥ Ηλίας Θανασάς.

Pin It on Pinterest