Ρωσία: Αναπτύσσονται 45 εμβόλια κατά του κορονοϊού

Η Ρωσία φαίνεται πως είναι μια από τις χώρες που βρίσκονται αρκετά μπροστά στην «κούρσα» για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορονοϊού. Η χώρα αυτήν τη στιγμή αναπτύσσει 45 διαφορετικά εμβόλια, σε 14 πλατφόρμες, όπως δήλωσε σήμερα (25/09) ο αναπληρωτής διευθυντής του Επιστημονικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας (που υπάγεται στη ρυθμιστική αρχή προστασίας του καταναλωτή Rospotrebnadzor), Αλεξάντρ Γκαρέλοφ.

Ο Γκαρέλοφ επισήμανε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia-24 ότι η ελευθερία επιλογής του εμβολίου στη χώρα κατοχυρώνεται από τη νομοθεσία. «Και επομένως ο ανταγωνισμός των επιστημονικών σχολών, με τις οποίες έχουμε να κάνουμε στην τρέχουσα χρονική στιγμή, είναι αυτός που θα αναδείξει τον νικητή. Και το εμβόλιο που θα είναι το πιο αποτελεσματικό και πιο ασφαλές, θα είναι αυτό που θα καταλάβει τη θέση στο εθνικό ημερολόγιο των εμβολίων», επισήμανε.

Σύμφωνα με το ίδιο, τα μέτρα προφύλαξης που ελήφθησαν στη Ρωσία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ήταν αποτελεσματικά. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι πρόκειται για μέτρα υγειονομικής προστασίας, τα οποία -όπως είπε- αν τηρηθούν, δεν θα χρειασθεί να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ