Δεν θα παραστούν τα μέλη της ΡΟΠΟΑΝ, στην τελετή ορκωμοσίας

Δεν θα παραστούν τα μέλη της ΡΟΠΟΑΝ, στην αυριανή τελετή ορκωμοσίας. Αίτημα καθορισμού νέας ημερομηνίας, κατέθεσε ο Γιώργος Υψηλάντης.

Ο Επικεφαλής της ΡΟΠΟΑΝ κ. Γιώργος Υψηλάντης, με επιστολή του προς τον κ. Φ. Χατζηδιάκο, η οποία κοινοποιείται στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στον Δήμαρχο Ρόδου κ. Ε. Κουσουρνά, κατέθεσε απόψε αίτημα καθορισμού κατάλληλης ημερομηνίας για την ορκωμοσία των μελών του συνδυασμού του, δηλώνοντας ότι δεν θα παραστούν στην προγραμματισθείσα αυριανή τελετή.

Συγκεκριμένα στο αίτημα του κ. Γ. Υψηλάντη, αναφέρονται τα παρακάτω:

«Αποδεχόμενοι την εκλογή μας και την υποχρέωσή μας να αποδώσουμε το νόμιμο όρκο πριν την ανάληψη των καθηκόντων μας, οι αιρετοί εκπρόσωποι του συνδυασμού μας ΡΟΔΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, αιτούμεθα τον καθορισμό εκ μέρους σας ημερομηνίας ορκωμοσίας μεταξύ της 29ης και 31ης Αυγούστου 2014.

Αδυνατούμε με προσωπικό κώλυμα ο καθένας εξ ημών, να παραστούμε στην αυριανή προγραμματισθείσα εκ μέρους σας τελετή ορκωμοσίας και επιπλέον για τους παρακάτω ουσιαστικούς και τυπικούς λόγους.

Η έκδοση αποφάσεων επί των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί κατά του κύρους των εκλογών, δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν επιθυμούμε ως εκ τούτου να νομιμοποιήσουμε δια της παρουσίας μας, ένα αμφισβητούμενο μέχρι σήμερα εκλογικό αποτέλεσμα και δεν επιθυμούμε μέσω της διαδικασίας αυτής να εκβιάσουμε τη δικαιοσύνη στο να ολοκληρώσει το έργο της, ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη, σεβόμενοι απόλυτα την όποια απόφασή της. Η έκδοση ακόμα χθες 22/8/2014 το απόγευμα, δύο δικαστικών αποφάσεων επί ισάριθμων ενστάσεων, επιβεβαιώνει απόλυτα τον ισχυρισμό μας. Οι αποφάσεις αυτές ανατρέπουν μερικώς έστω το αποτέλεσμα των εκλογών και επιτάσσουν να ορκισθούν και να αναλάβουν καθήκοντα άλλοι κι όχι αυτοί που εκλήθησαν να ορκισθούν. Ανάμεσά τους και υποψήφια του ίδιου σας του συνδυασμού.

Ειδικότερα για τους δύο τοπικούς συμβούλους του συνδυασμού μας, που δικαιώνονται με την χθεσινή υπ’ αριθ. 146/2014 Απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, δεν τηρείται καν η τυπικά εκ του νόμου προβλεπόμενη προθεσμία πρόσκλησης για ορκωμοσία 48 τουλάχιστον ώρες νωρίτερα απ’ αυτήν.

Για το λόγο αυτό, προστασίας των θεσμών και του κύρους των διαδικασιών, σας ζητήσαμε εγκαίρως και εγγράφως να προσδιορίσετε ημερομηνία ορκωμοσίας εντός των ορίων της κείμενης νομοθεσίας, τέτοια που να επιτρέπει και την ολοκλήρωση των ενεργειών της δικαιοσύνης. Παρά την έκκλησή μας αυτή και χωρίς καμιά εκ μέρους σας συνεννόηση, κάνοντας χρήση του αποκλειστικού δικαιώματος που σας δίνει ο νόμος, προχωρήσατε στον καθορισμό της αυριανής ημερομηνίας, με όλες τις επαγόμενες συνέπειες.

Σας ζητήσαμε επίσης τον καθορισμό κατάλληλου χώρου για την τέλεση της ορκωμοσίας, καθόσον ο ισχυρισμός σας ότι η πλατεία έμπροσθεν του Δημαρχιακού Μεγάρου αποτελεί αυλή του, είναι ατυχής και δεν ευσταθεί. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι δημόσιος και κοινόχρηστος χώρος.

Για τους παραπάνω λόγους, σας καλούμε να κάνετε δεκτό το αίτημά μας και να ορίσετε νέα ημερομηνία ορκωμοσίας μας ως ανωτέρω αιτούμεθα, μαζί και με άλλους αιρετούς του Δήμου Ρόδου, που έχουν ήδη κι εκείνοι όπως και εμείς δηλώσει προσωπικό κώλυμα συμμετοχής στην αυριανή ορκωμοσία».

Pin It on Pinterest