ΡΟΠΟΑΝ : Να μας διαβάζουν! Να μη μας μεταφράζουν και κυρίως να μην μας παραφράζουν!

Καλό είναι όταν μας διαβάζουν ή όταν μας ακούν, να είναι πιο προσεκτικοί. Δεν χρειάζεται να μας μεταφράζουν και κυρίως να μας παραφράζουν.

Είπαμε λοιπόν ότι τα αεροδρόμια πρέπει να παραμείνουν σε δημόσιο έλεγχο και διοίκηση. Αν όμως το κράτος είναι ανίκανο να τα διαχειριστεί, ας τα αποδώσει στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς μπορεί να τα αξιοποιήσει καλύτερα από τον οποιονδήποτε μεγαλοεργολάβο «επενδυτή».

Είναι λοιπόν προφανές ότι δεν είπαμε και δεν ζητήσαμε να αποδοθούν στους «τοπικούς φορείς» όπως ισχυρίζεται παραφράζοντάς μας ο κ. Δήμαρχος σε συνέντευξή του, για να οδηγηθεί στη συνέχεια στο αβίαστο συμπέρασμα και στη δική του πρόταση: «Να φωνάξουμε τους τοπικούς φορείς στο δημοτικό συμβούλιο να μας πουν αν μπορούν και πως θα το κάνουν… και ότι ο Δήμος πρέπει να έχει απλώς άποψη στα θέματα που αφορούν  την προώθηση της ανάπτυξης(!) στον τόπο (π.χ. μείωση τελών τους χειμερινούς μήνες, εκμετάλλευση πάρκιγκ, καθαριότητα, κυκλοφορία κ.λ.π.)».

Είναι φανερό ότι έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη για την ανάπτυξη του τόπου και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σ’ αυτήν.

Σίγουρα δεν την αντιλαμβανόμαστε απλά σε ρόλο παρκαδόρου, σεκιουριτά, καθαριστή ή τροχονόμου! Έτσι κι αλλιώς αυτούς τους ρόλους τους έχουν αναλάβει εδώ και καιρό ιδιωτικές εταιρείες κι ενώ το αεροδρόμιο είναι υπό κρατικό έλεγχο. Ο Δήμος είναι απλά Απών.

Υ.Γ. Και μια διόρθωση ακόμα στους ισχυρισμούς του κ. Δημάρχου. Στο Σ.τ.Ε. δεν κατατέθηκε και δεν εκδικάστηκε προσφυγή ομάδας συμπολιτών μας για τον Υποσταθμό της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλα. Κατατέθηκε προσφυγή της ΔΕΗ Α.Ε. κατά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου, η οποία όμως ήταν παντελώς απούσα στην εκδίκασή της. Και φυσικά την κέρδισε αμαχητί η ΔΕΗ Α.Ε. Ως αντινομάρχης και αντιπεριφερειάρχης τότε, ο κ. Δήμαρχος, όφειλε τουλάχιστον να το θυμάται.

Pin It on Pinterest