Παρουσία της ΡΟΠΟΑΝ στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Δαματριάς

Τη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δαματριάς, παρακολούθησε χθες κλιμάκιο της ΡΟΠΟΑΝ. Πιο συγκεκριμένα η δημοτική σύμβουλος κα Ευαγγελία Παναή και ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γιώργος Υψηλάντης, βρέθηκαν χθες στο κοινοτικό κατάστημα και παρακολούθησαν τις εργασίες του Τοπικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Μιχάλης Πηδιάκης, ενημέρωσε για τις προτεραιότητες έργων που το τοπικό συμβούλιο έχει ήδη θέσει υπόψη του Δήμου και της ΔΕΥΑΡ, προκειμένου αυτά να περιληφθούν στη σύνταξη των αντίστοιχων τεχνικών προγραμμάτων. Τις απόψεις και τις σκέψεις τους εξέθεσαν και τα άλλα δύο μέλη του τοπικού, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Σαρούκος και ο κ. Διονύσης Μπότσας, μέλος της ΡΟΠΟΑΝ.

Συζητήθηκαν και ειδικότερα θέματα, όπως η επάρκεια και διαθεσιμότητα μηχανημάτων και πόρων για την εκτέλεση έργων και εργασιών συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας κυρίως, οι δυσκολίες στη διατήρηση της λειτουργίας των σχολείων του χωριού, αλλά και η κατάσταση του αγροκτήματος του Καλαμώνα.

Η κα Παναή έκανε σαφή τη διαθεσιμότητά της στο Τ.Σ. της Δαματριάς, αλλά και στα αντίστοιχα συμβούλια των υπόλοιπων κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων, προκειμένου η παράταξή μας να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.

Με τη σειρά του ο κ. Υψηλάντης, πρότεινε στο τοπικό συμβούλιο να ενημερώνει και να προσκαλεί στις συνεδριάσεις του όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων, προκειμένου να έχουν όλοι λεπτομερή εικόνα για τα προβλήματα του χωριού.

Ξεκαθάρισε την πεποίθηση της ΡΟΠΟΑΝ ότι τα τοπικά συμβούλια πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες όχι μόνο για τη διαχείριση της καθημερινότητας στην περιοχή τους, αλλά και για την εκπόνηση ενός τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου με τη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού. Ενός σχεδίου που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του χωριού και τις δεξιότητες των κατοίκων του, με στόχο κυρίως την ενίσχυση των ευκαιριών απασχόλησης και την προσέλκυση των νέων ανθρώπων στην περιοχή. Για τον σκοπό αυτό παρότρυνε τα μέλη του Τ.Σ. να αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες δημόσιου διαλόγου με τους κατοίκους και τους φορείς που τους εκπροσωπούν, με λαϊκές συνελεύσεις και αξιοποίηση του ντόπιου επιστημονικού δυναμικού.

Pin It on Pinterest

Share This