Το θέμα των Ρομά και τα «περί διαγραμμάτων»

Πριν από μια εβδομάδα, η παράταξή μας επισκέφτηκε το Δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά και του ζήτησε την ανάληψη συγκεκριμένης πρωτοβουλίας για την επίλυση του προβλήματος των Ρομά και του καταυλισμού τους στο Καρακόνερο.

Σκοπός μας δεν είναι να «σπεκουλάρουμε» γύρω από το ζήτημα, αλλά μέσα από μια συγκεκριμένη διαδικασία να προχωρήσουμε από τα λόγια στα έργα και στις δράσεις που απαιτούνται για να λυθεί.

Διαβάζοντας δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, διαπιστώνουμε ότι ο κ. Κουσουρνάς «φαίνεται να μην κάνει αποδεκτή την πρόταση μας επειδή το ζήτημα είναι «καυτό» και μάλλον δυσεπίλυτο και γιατί η θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής λήγει στις 31 Αυγούστου και επομένως οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, δύσκολα θα υλοποιηθούν  μέχρι τότε».

Ταυτόχρονα στο ίδιο δημοσίευμα, ο κ. Χατζηδιάκος μας «υπενθυμίζει ότι έχει εκλεγεί και νέος δήμαρχος και επομένως δεοντολογικά στο έγγραφο μας έπρεπε να αναφερθούμε και σε εκείνον».

Ξεκινώντας απ’ αυτό το τελευταίο, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν στείλαμε σε κανέναν, κανένα έγγραφο. Με την επίσκεψή μας, ζητήσαμε από τον Δήμαρχο κ. Κουσουρνά να αναλάβει εκείνος την πρωτοβουλία και να απευθύνει την σχετική πρόσκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Καλούμε και πάλι τον Δήμαρχο κ. Κουσουρνά να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία, γιατί την κοινωνία δεν την ενδιαφέρει ποιος φεύγει και ποιος έρχεται. Την κοινωνία την ενδιαφέρει ότι το πρόβλημα είναι χρόνια εκεί και παραμένει άλυτο. Η διοίκηση έχει συνέχεια και διαχρονική ευθύνη. Επιπλέον έως το τέλος Αυγούστου μεσολαβούν δύο ολόκληροι μήνες, διάστημα ικανό για να προχωρήσουν πολλά πράγματα.

Αν πραγματικά μας ενδιαφέρει να λύσουμε το πρόβλημα, δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με τα «περί διαγραμμάτων», αλλά αντίθετα οφείλουμε όλοι να σκύψουμε σ’ αυτό, να βρούμε λύση και να την υλοποιήσουμε το συντομότερο δυνατό. Εμείς σ’ αυτή την προσπάθεια θα είμαστε παρόντες έστω και απρόσκλητοι, με καλή διάθεση να λύσουμε όλοι μαζί ένα πράγματι «καυτό» πρόβλημα του τόπου και των δημοτών μας.

Pin It on Pinterest