Έντονη διαμαρτυρία από τους φορείς της Ρόδου προς το ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση του αεροδρομίου Ρόδου

Επιστολή διαμαρτυρίας και ενημέρωσης  από τον Δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά προς  τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.   κ. Κωνσταντίνο Σ. Μανιατόπουλο για την παραχώρηση του αεροδρομίου Ρόδου.

“Κύριε Πρόεδρε,

την Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ρόδου σύσκεψη με φορείς της Ρόδου σχετικά με το θέμα της παραχώρησης του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν : Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδης, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γρύλης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Αντώνογλου, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Μιχαήλ, εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Φώκιαλης, και ο αντιπρόεδρος του Εργατ/κού Κέντρου Ρόδου κ. Εγγλέζος.

Από την παραπάνω σύσκεψη προέκυψε ότι, παρά τις προσπάθειες τόσο εμού όσο και άλλων από τους παριστάμενους να έχουμε πληροφόρηση από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ, πέραν των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τα οποία δεν παρέχουν καμία ουσιαστική ενημέρωση για τους όρους και τις προϋποθέσεις της σύμβασης παραχώρησης, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από το ΤΑΙΠΕΔ. Και αυτό παρά το γεγονός ότι σε προηγούμενη επίσκεψη της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ στη Ρόδο και ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου δεσμευτήκατε να μας παρέχετε ουσιαστική ενημέρωση για θέματα που αφορούν τη Ρόδο.

 Κατόπιν αυτών, οι παριστάμενοι φορείς συμφωνήσαμε ομόφωνα:

  • Να διαμαρτυρηθούμε εντονότατα για την αγνόηση των φορέων και της τοπικής κοινωνίας
  • Να ζητήσουμε να μας αποσταλούν εγγράφως όλα τα στοιχεία σχετικά με τη σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου «Διαγόρας»
  • Να ζητήσουμε να έλθει στη Ρόδο άμεσα στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ για να ενημερώσει τους φορείς και τον Δήμο Ρόδου σχετικά με το θέμα”

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ

 

Pin It on Pinterest