Ρόδος: Υπό διωγμό οι δημοτικοί υπάλληλοι στο Γεννάδι

Υπό διωγμό βρίσκονται οι δημοτικοί υπάλληλοι που εργάζονται στο Γεννάδι Ρόδου.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Εργατικής Πρωτοπορίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου με έγγραφό του ζήτησε τη μεταστέγαση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (ΠΠΙ) Γενναδίου στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου, απαιτώντας παράλληλα την παραχώρηση του δημοτικού κτηρίου στην 2η ΔΥΠΕ, με το πρόσχημα επικείμενης ανακαίνισης. Δηλ. άρον-άρον να πεταχτούν στο δρόμο ή σε άλλο ακατάλληλο κτήριο οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου, ώστε το Υπουργείο Υγείας και η 2η ΔΥΠΕ να «βάλει χέρι» σε ευρωπαϊκά κονδύλια.

“Δυστυχώς, το «έγκλημα» είναι και πολιτικά προμελετημένο. Ήδη, εδώ και δύο μήνες ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, προφανώς ως διαμεσολαβητής του Υπουργού και της 2ης ΔΥΠΕ σχεδιάζει μαζί με την απερχόμενη δημοτική αρχή την «έξωση» των δημοτικών μας υπηρεσιών από το πρώην Δημαρχείο. Η πολιτική τους σκοπιμότητα επιβεβαιώνεται από την 455/07-09-2023 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία παραχωρεί ολόκληρο τον ισόγειο χώρο (600 τ.μ.) του πρώην Δημαρχείου χωρίς καμία αναφορά για τις δημοτικές υπηρεσίες και υπαλλήλους.”, τονίζει χαρακτηριστικά η παράταξη στην ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η απερχόμενη δημοτική αρχή συνεχίζει ακάθεκτη την πολιτική διάλυσης των υπηρεσιών μας. Η τακτική αυτή ξεκίνησε από την συνένωση των πρώην Δήμων, μετατρέποντάς τους σε αποκεντρωμένες υπηρεσίες χωρίς προσωπικό και χωρίς σύγχρονες υποδομές. Οι ανάγκες των συμπολιτών μας στις δημοτικές ενότητες υποβαθμίστηκαν. Πολιτικός στόχος της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι η εξυπηρέτηση συμφερόντων. Οι υπηρεσίες, οι δημοτικοί υπάλληλοι και η δημοτική ακίνητη περιουσία βρίσκονται υπό διωγμό καθώς είναι εμπόδια στα σχέδια Ιδιωτών και άλλων κρατικών φορέων.

Συγκεκριμένα, στις 31-07-2023, ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου με έγγραφό του είχε ζητήσει τη μεταστέγαση του Π.Π.Ι. Γενναδίου στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου! Μάλιστα, στην πρότασή τους απαιτούν και την παραχώρηση του ως άνω δημοτικού κτηρίου στην 2η ΔΥΠΕ, με το πρόσχημα της επικείμενης ανακαίνισης. Δηλ. άρον-άρον να πεταχτούν στο δρόμο ή σε άλλο ακατάλληλο κτήριο οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου, ώστε το Υπουργείο Υγείας και η 2η ΔΥΠΕ να «βάλει χέρι» σε ευρωπαϊκά κονδύλια.

Μας προκαλεί «απέχθεια» το γεγονός ότι η παρέμβαση του ως άνω Συλλόγου έγινε μόλις τέσσερις (4) μέρες μετά τη δημοσίευση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ της απόφασης ανάδειξης αναδόχου του έργου «Ενεργειακή και Λειτουργική Αναβάθμιση και Ανακαίνιση ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΚΥ) ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ, ΕΜΠΩΝΑ, ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ(ΠΠΙ) ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού 3.712.737,07 ευρώ στον οικονομικό φορέα με την επωνυμία «ΛΕΡΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΙΠΠΟΔΑΜΟΣ Α.Τ.Ε.» (ΡΥ6146ΜΩΝ1-ΞΛΜ). Τυχαίο;

Δυστυχώς, το «έγκλημα» είναι και πολιτικά προμελετημένο. Ήδη, εδώ και δύο μήνες ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, προφανώς ως διαμεσολαβητής του Υπουργού και της 2ης ΔΥΠΕ σχεδιάζει μαζί με την απερχόμενη δημοτική αρχή την «έξωση» των δημοτικών μας υπηρεσιών από το πρώην Δημαρχείο. Η πολιτική τους σκοπιμότητα επιβεβαιώνεται από την 455/07-09-2023 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία παραχωρεί ολόκληρο τον ισόγειο χώρο (600 τ.μ.) του πρώην Δημαρχείου χωρίς καμία αναφορά για τις δημοτικές υπηρεσίες και υπαλλήλους.

Δεν μας κάνει εντύπωση που οι παρατάξεις του Καμπουράκη (ΝΔ), Διακοσταματίου (ΠΑΣΟΚ) και Πότσου (ΚΚΕ) υπερψήφισαν την ως άνω παραχώρηση για 40 χρόνια εις βάρος των υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου. Η χρονική διάρκεια της παραχώρησης αναγράφεται σε σχετικό έγγραφο της 2ης ΔΥΠΕ. Ενδεχομένως, το ενδιαφέρον των ως άνω δημοτικών παρατάξεων να εξαντλήθηκε στην πολιτική, κυβερνητική και κομματική τους ταύτιση για το πως θα εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση ΝΔ τα ευρωπαϊκά κονδύλια προς όφελος κερδοφορίας του εκάστοτε κατασκευαστικού φορέα! Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Ρόδου με ιδίους πόρους έχει πληρώσει για την πρόσφατη επισκευή του εν λόγω κτηρίου. Με την κοινή λογική, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι αυτό βολεύει τους επόμενους εργολάβους, δηλ. «λιγότερες εργασίες, περισσότερο το κέρδος σε τσέπες ημετέρων»!

Η Εργατική Πρωτοπορία Δήμου Ρόδου ως η μοναδική ανεξάρτητη συνδικαλιστική παράταξη του Συλλόγου μας καταγγέλλει την πολιτική και κυβερνητική στάση του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, της 2ης ΔΥΠΕ, της σύμπραξης Καμπουράκη (ΝΔ) – Διακοσταματίου (ΠΑΣΟΚ) και της Λαϊκής Συσπείρωσης. Υπήρξε καταδίκη της συνεχιζόμενης απαξίωσης υπηρεσιών και υποδομών του Δήμου Ρόδου; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Υπάρχει αντίδραση από τις υπόλοιπες παρατάξεις του Συλλόγου μας (Μπακίρης, Μιχαηλίδη); ΟΧΙ… Μόνο σιωπή, ώστε να βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων! Ως εκπρόσωποι εργαζομένων δεν δεχόμαστε καμία «έξωση», καμία παραχώρηση!

Δυστυχώς, οι ως άνω δημοτικές παρατάξεις, ιδιωτικοί φορείς, εργολάβοι και τοποθετημένοι κυβερνητικοί παράγοντες δικαιολογούν τις ευθύνες της κυβέρνησης ΝΔ και του αρμόδιου Υπουργού, που αφήνουν σκοπίμως υποστελεχωμένες όλες τις μονάδες υγείας (νοσοκομείο, κέντρα υγείας, ιατρεία) στην περιοχή μας. Πόσες υποσχέσεις δόθηκαν και δεν τηρήθηκαν; Το κοινό τους ενδιαφέρον δεν είναι η υγεία, η πρόνοια, η κοινωνική μέριμνα και η ικανοποίηση των αναγκών της καθημερινότητας των συμπολιτών μας με επαρκείς μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στις μονάδες υγείας, στο Δήμο Ρόδου και στις δημοτικές ενότητες.

Μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι προεκλογικά και ψηφοθηρικά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο οι ως άνω παρατάξεις αντί να απαιτούν την πλήρη στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου στη Δημοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου, στην πράξη βάζουν πλάτη από κοινού για το πως θα διαλυθούν – παραχωρηθούν πιο γρήγορα οι υπηρεσίες και υφιστάμενες υποδομές αυτού σε Ιδιώτες ή άλλους φορείς!

Pin It on Pinterest