Ρόδος – Τώρα: Εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες απο τον Δήμαρχο Ρόδου στην Εισαγγελέα

Την πόρτα του γραφείο της Εισαγγελίας Ρόδου διέβη σήμερα ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης συνοδευόμενος απο τον πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Σωτήρη Βαγιανό και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Κ. Χαλκιά.

Τι ανέφερε ο Δήμαρχος Ρόδου σε δηλώσεις του :

«Ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ έχει να κάνει με ένα πολιτικό ζήτημα πλέον. Δεν είναι μόνο το οικονομικό, δεν είναι μόνο το θέμα της ΔΕΥΑΡ, είναι το γενικό σύνολο αυτή τη στιγμή, στο οποίο βρίσκεται ο Δήμος της Ρόδου. Δεν μιλάμε μόνο για τα οικονομικά, μιλάμε για την όλη διαχείριση.

Και δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να ενημερώσουμε την Εισαγγελία τι ακριβώς παραλάβαμε. Και για να δούμε με ποιό ακριβώς τρόπο θα κινηθούμε τις επόμενες μέρες. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Περιμένουμε την Εισαγγελία να μας πει πως ακριβώς θα κινηθούμε.

Εμείς θα φροντίσουμε με τους νομικούς αλλά και τους υπηρεσιακούς μας, να ανακαλύψουμε (γιατί καθημερινά ανακαλύπτουμε νέα πράγματα και ευρήματα) και πραγματικά σας λέω ότι έχει δημιουργήσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στη διαχείριση και τη διοίκηση του Δήμου.

Ο Δήμος της Ρόδου είναι ένας από τους ισχυρότερους που έχουμε στη χώρα μας. Και να είστε σίγουροι ότι έχουν ενημερωθεί κεντρικά στην Αθήνα και οι αρμόδιοι, η κυβέρνηση και οι υπουργοί για όλα αυτά που πρέπει να γνωρίζουνε και τι ακριβώς έχει συμβεί στο νησί μας.

Θέλουμε έναν δήμο ισχυρό και δυνατό αλλά πάνω απ όλα να υπάρχει μια ισονομία απέναντι σε όλους τους πολίτες του νησιού μας. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, δεν υπάρχουν ειδικές κατηγορίες πολιτών. Είμαστε όλοι ίσοι, απέναντι στο δήμο.

Πολύ σύντομα θα γνωρίζουν και όλοι οι πολίτες του νησιού τι ακριβώς έχει συμβεί. Θέλουμε τη διαφάνεια με ξεκάθαρες κουβέντες απέναντι στους πολίτες μας.»

Σκάνδαλο με διαγραφές εκατομμυρίων χρεών !

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Rodosreport πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο που αφορά διαγραφές εκατομμύριων χρεών τρίτων προς της ΔΕΥΑΡ, με αποτέλεσμα στο σήμερα η Δημοτική επιχείρηση να βρίσκεται με άδεια ταμεία !

Οι πληροφορίες του Rodosreport αναφέρουν προς βρέθηκαν πολλές διαγραφές χρεών παράνομες που ζημίωσαν την επιχείρηση. Οι ελεγκτές που εξετάζουν τα δεδομένα είναι σοκαρισμένοι απο τα όσα αντίκρυσαν. Υπήρξαν διαγραφές χιλιάδων ευρώ με επιταγές του 2028 και του 2030 (!), αλλά και περιπτώσεις όπου όσοι δεν μπορούσαν να κόψουν επιταγές έκαναν ένα απλό … συμφωνητικό χωρίς νομική ισχύ αλλά και χωρίς να προβλέπεται, ότι αναγνωρίζουν το χρέος !

Η διερεύνηση των οικονομικών του Δήμου και τα άδεια ταμεία που παρέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή είναι ακόμα στο ξεκίνημα της και ήδη έχουν εντοπιστεί σκανδαλώδεις περιπτώσεις κακοδιαχείρισης σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνονται.

Τι δήλωσε ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Σωτήρης Βαγιανός:

“Μετά από τον αρχικό έλεγχο που διενεργήσαμε στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης, διαπιστώσαμε αποκλίσεις οι οποίες πλήττουν οικονομικά την επιχείρηση, αρκετών εκατομμυρίων. Σε συνεννόηση ζήτησα από το Δήμαρχο να δούμε το ενδεχόμενο να συναντηθούμε με τον Εισαγγελέα έτσι ώστε να μας κατευθύνει για τις επόμενες μας ενέργειες γιατί θεωρούμε ότι οι αποκλίσεις αυτές πλήττουν πέραν του οικονομικού τμήματος που συζητάμε αλλά και την αξιοπιστία της επιχείρησης αλλά προπάντων πλήττουν κοινωνικά στρώματα τα οποία έρχονται με συνέπεια και καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην επιχείρηση. Μετά από τη συζήτηση που είχαμε με την κα. Εισαγγελέα, μας ζήτησε συγκεκριμένους ελέγχους που πρέπει να κάνουμε και να εγκαταστήσουμε μία δομημένη επιστημονική και από τις δύο πλευρές και από το οικονομικό κομμάτι και από το νομικό που εμείς θα καταθέσουμε σύντομα για να έχουμε τα αποτελέσματα τους.”

Pin It on Pinterest