Ρόδος: Τώρα – Εγκλωβισμός 5 αυτοκινήτων στον Αρχάγγελο – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 10 ατόμων σε 5 αυτοκίνητα που έχουν εγκλωβιστεί απο τα χιόνια στον Αρχάγγελο. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής απο τα γύρω χωριά και την πόλη ενώ την επιχείρηση καθοδηγεί ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας .

Στο σημείο προσπάθησαν να συνδράμουν και περιπολικά της αστυνομίας αλλά κόλλησαν και αυτά στο χιόνι.

Παράλληλα δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται και σε άλλα σημεία του νησιού λόγω των αναγκών που έχουν προκύψει απο την χιονόπτωση στη Ρόδο .

Δυστυχώς παρά τις πολλαπλές εκκλήσεις που έγιναν για να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις οι πολίτες , πολλοί βγήκαν να κάνουν βόλτα και αποκλείστηκαν.

Έτσι οι υπηρεσίες πέραν των επιπτώσεων της χιονόπτωσης και των κλειστών δρόμων έχουν να ασχοληθούν και με απεγκλωβισμούς με αποτέλεσμα οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας να διασπώνται σε όλο το νησί.

Η κατάσταση στους δρόμους είναι απαγορευτική για μετακινήσεις και ιδιαίτερα μετακινήσεις χωρίς τα κατάλληλα μέσα , χιονολάστιχα και αλυσίδες .

Ενώ ακόμα και τα υπηρεσιακά οχήματα στο νησί της Ρόδου δεν είναι εφοδιασμένα με τον κατάλληλο εξοπλισμό καθώς οι περιπτώσεις χιονοπτώσεων στο νησί είναι σπάνιες .

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest