Ρόδος: Τη λήψη μέτρων για τις φωτιές στον καταυλισμό των Ρομά, ζητά η Πυροσβεστική

Τη λήψη μέτρων για την επίλυση των προβλημάτων, που δημιουργεί η δραστηριότητα των Ρομά, που διαμένουν στον καταυλισμό του Καρακόνερου στη Ρόδο και την ενεργοποίηση του προγράμματος «Ήφαιστος» από την Αστυνομία, ζητά σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δωδ/σου Μιχάλης Κρασσάς με έγγραφό του, που απευθύνεται στην Εισαγγελία, την Αστυνομία, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια και τον Δήμο Ρόδου.


Το 2020 η Πυροσβεστική επενέβη σε 48 φωτιές στον καταυλισμό, το 2021 σε 82 και μέχρι τα μέσα Ιουλίου 2022 σε 38. Επίσης έχουν καταγραφεί 3 επιθέσεις από Ρομά σε πυροσβεστικά οχήματα με πέτρες, καθώς δεν επιθυμούν την κατάσβεση της φωτιάς και ο τραυματισμός 2 πυροσβεστών το 2021. Στο έγγραφο υπενθυμίζεται και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το 2014 και είχε ως συνέπεια να καταστραφεί επιχείρηση 1.800 τ.μ.


Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δωδ/σου επισημαίνει την συνεχή απασχόληση της Υπηρεσίας με τον καταυλισμό, τις φθορές στα οχήματα και τις απόπειρες πρόκλησης σωματικής βλάβης εις βάρος των πυροσβεστών, τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων από τους μαύρους καπνούς, που «πνίγουν» συχνά την περιοχή, την περιβαλλοντική υποβάθμιση και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την εκπομπή διοξινών και άλλων τοξικών αερίων, όπως επίσης το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή του καταυλισμού υπάρχουν εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και εμφιάλωσης υγραερίου.

ertnews.gr

Pin It on Pinterest

Share This