Ρόδος: Συνελήφθη 41χρονη γιατί ήταν …εργαζόμενη μάνα και είχε την ατυχία να χωρίσει

Πίσω απο τα τυπικά δελτία της αστυνομίας που στέλνει στους δημοσιογράφους προς ενημέρωση για την δράση της, μπορούν να κρύβονται τελικά ιστορίες δραματικές.

Έτσι λοιπόν σήμερα(22/6) έγινε θέμα συζήτησης στο νησί της Ρόδου η είδηση για μια μάνα που συνελήφθη για παραμέληση ανηλίκου κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Η μητέρα όντως συνελήφθη και μάλιστα στον χώρο εργασίας της, γιατί για να μεγαλώσει ένα παιδί θα πρέπει να εργαστεί όπως φυσικά και για να βιοποριστεί.

Βέβαια η αξιότιμος κυρία εισαγγελέας θα έπρεπε να καταλάβει την ανάγκη μιας μάνας να εργαστεί για να μπορεί η ίδια να ζει αξιοπρεπώς αλλά και το παιδί της και φυσικά μιλάμε και για ένα παιδί ικανής ηλικίας ώστε να μπορεί να μείνει για λίγο στο σπίτι χωρίς την παρουσία κάποιου να το εποπτεύει , πράγμα πολύ κοινό στις ελληνικές οικογένειες και δη με τις δυσκολίες διαβίωσης την σήμερον ημέρα να έχουν πολλαπλασιαστεί και η εργασία των γονέων να είναι απαραίτητη .

Η εισαγγελέας επέλεξε να ερμηνεύσει τον νόμο με κάθε τυπικότητα και να περάσει μια μάνα όλη την νύχτα στο κρατητήριο με τις όποιες συνθήκες επικρατούν εκεί μέχρι σήμερα που ορίστηκε δικάσιμος .

Υπαίτιοι για την όλη υπόθεση και την καταγγελία στην εισαγγελία είναι ο πρώην σύζυγος της που κίνησε την διαδικασία σε συνεννόηση με τους γονείς της κοπέλας, αφού αμφότεροι γαμπρός και πεθερικά δεν χώνεψαν ποτέ πως ο γάμος που είχαν πλάσει και τους βόλευε διαλύθηκε γιατί η κοπέλα δεν ήταν ευτυχισμένη .

Απο την στιγμή που διαλύθηκε ο γάμος, η κοπέλα δεχόταν απειλές τακτικά τόσο απο τον πατέρα της όσο και απο τον ίδιο της τον άνδρα, μέχρις σημείου να απειληθεί και η ίδια της η ζωή με όπλο. Φυσικά έμεινε μόνη και αβοήθητη και χωρίς οικονομικούς πόρους και χωρίς στην ουσία να έχει γονείς αλλά κατάφερε σιγά – σιγά να προχωρήσει και να φύγει οσο μπορεί απο όλες αυτές τις κακοποιητικές συμπεριφορές που βίωνε ακόμα και απο τους ίδιους τους γονείς της, γιατί τους “χαλούσε την δουλειά” και προσπαθώντας παράλληλα να προστατέψει την ψυχοσύνθεση του παιδιού της.

Σε αυτήν λοιπόν την μητέρα που έπρεπε η πολιτεία να έχει σηκώσει τοίχους προστασίας αποφάσισε να εξαντλήσει τον νόμο, σε αυτή την γυναίκα που σήκωσε το ανάστημα της για να διεκδικήσει το μέλλον που θεωρεί πως της αξίζει μακριά απο τοξικούς και επικίνδυνους ανθρώπους η πολιτεία πέρασε χειροπέδες και την κράτησε όλη την νύχτα στα κρατητήρια και έβγαλε και “κουρέτο” για το κατόρθωμα να συλλήφθη μια εργαζόμενη μάνα .

Αν η πολιτεία και η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να κάνει αυτά που πρέπει σε ένα νησί που η βία κατά των γυναικών έχει γίνει μάστιγα και δεν πέρασε πολύς καιρός απο τότε που το χαμόγελο μιας άλλης κοπέλας, της Δώρας έσβησε οριστικά απο τον πρώην της, εμείς οφείλουμε να το κάνουμε γιατί δεν θέλουμε άλλες κακοποιημένες και δολοφονημένες κοπέλες στο νησί μας.

ΥΓ: Αυτά για σήμερα …και μπορεί ο λόγος μας να μην ήταν ο τυπικός δημοσιογραφικός αλλά ήταν ανθρώπινος.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This