ΡΟΔΟΣ: στις 21 και 22 Ιούνη η διάσκεψη για την «Ασφάλεια και τη Σταθερότητα» – Αντιδράσεις απο την Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης

Για τρίτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, η Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, το διήμερο 21 και 22 Ιούνη. Θα συμμετέχουν υπουργοί Εξωτερικών και υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες από χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων, καθώς και διεθνείς οργανισμοί όπως ο Αραβικός Σύνδεσμος και το Συμβούλιο Συνεργασίας των χωρών του Κόλπου.

Σε σχόλιό της η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης αναφέρει:

«Η τρίτη διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των μεσογειακών χωρών για την “Ασφάλεια και τη Σταθερότητα”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, επιβεβαιώνει τη θέση των ΗΠΑ, η οποία διατυπώθηκε μέσω του πρέσβη τους Τζέφρι Πάιατ ότι η Ελλάδα αποτελεί “γεωπολιτικό μεντεσέ μεταξύ της Ευρώπης και της ευρύτερης γειτονιάς” και μάλιστα παίζει το ρόλο αυτό “ως δυνατός ΝΑΤΟικός σύμμαχος των ΗΠΑ”.

Κάτω, λοιπόν, από την ομπρέλα των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, η ζωή μάς έχει δείξει ότι μόνο ανασφάλεια και αποσταθεροποίηση μπορεί να υπάρξει την οποία πληρώνουν οι λαοί της περιοχής μας».