Η “Ρόδος Πορεία Ανατροπής”στο πλευρό των χωριών που ζητούν ασθενοφόρο

Είναι τελικά απαγορευτικό για πολλούς λόγους να ζει κανείς στις πιο απομακρυσμένες κοινότητες του Δήμου μας, στον Ατάβυρο και στη Νότια Ρόδο. Παλεύεις καθημερινά για την επιβίωση, προσπαθώντας να κρατηθείς και να δώσεις ζωή στο χωριό σου, μέλλον στα παιδιά σου. Κι όμως νοιώθεις πλήρη την εγκατάλειψη και απόλυτη την ανασφάλεια ακόμα και για την ίδια σου τη ζωή.

Η προστασία της υγείας των κατοίκων αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού μας δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά ζήτημα ζωής και θανάτου. Ιδίως όταν αυτά, πολλές φορές μετριόνται με το λεπτό ή το χιλιόμετρο.

Δεν είναι λοιπόν παραλογισμός να ζητάνε οι κάτοικοι των χωριών αυτών, το αυτονόητο. Είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρχει ασθενοφόρο στην Έμπωνα και στο Γεννάδι. Και η λύση να μετακινηθούν τα ασθενοφόρα από άλλες περιοχές, μπορεί να θεωρηθεί μόνο ως άμεση και προσωρινή λύση. Η πραγματική λύση είναι να υπάρξει μόνιμο ασθενοφόρο στα δύο αυτά σημεία, όπως πρέπει να υπάρχει και στην Αρχάγγελο και στη Σορωνή. Τα Κέντρα Υγείας πρέπει να είναι ταυτόχρονα σωστά στελεχωμένα με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Η ΡΟΔΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών μας που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα για προστασία της ζωής τους. Εξάλλου δεν τους το παρέχουν δωρεάν. Πληρώνουν και τις ασφαλιστικές τους εισφορές και τα κάθε λογής χαράτσια.

Pin It on Pinterest