Ρόδος : Πολίτης χειροδίκησε σε υπάλληλο του κοιμητηρίου – Σύνεση και κατανόηση ζητά ο Δήμος Ρόδου

Με αφορμή το δυσάρεστο γεγονός που διαδραματίστηκε σήμερα το πρωί στην Είσοδο του Δημοτικού Κοιμητηρίου Ρόδου του Ταξιάρχη,όταν ένας πολίτης προπηλάκισε και χειροδίκησε σε δημοτικό υπάλληλο που φροντίζει την φύλαξη και ευταξία εισόδου στο χώρου,έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

“Σύμφωνα με σχετικό ΦΕΚ της κυβέρνησης απαγορεύεται η είσοδος στα Κοιμητήρια πολιτών πέρα από την εκτέλεση τελετών σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο!!

Κατανοώντας όμως και συναισθανόμενοι την ανάγκη και επιθυμία των συμπολιτών μας να επισκέπτονται και να περιποιούνται τους τάφους των προσφιλών τους προσώπων, πήραμε την απόφαση με αίσθημα ευθύνης να επιτρέψουμε την είσοδο στο Κοιμητήριο με προκαθορισμένο ωράριο και ελεγχόμενη είσοδο!!

Τα αστυνομικό όργανο το οποίο εκλήθη για το συγκεκριμένο συμβάν μας υπέδειξε το δικαίωμά μας για υποβολή μήνυσης προς τον πολίτη. Εμείς όμως καθώς και ο δημοτικός υπάλληλος αποφασίσαμε να μην προβούμε σε καμία ενέργεια εις βάρος του και κατανοώντας την πίεση και την ψυχολογική κατάσταση του κόσμου εξαιτίας των ειδικών συνθηκών.

Όμως, είμαστε στη δύσκολη θέση να ανακοινώσουμε ότι παρόμοια συμπεριφορά θα οδηγήσει στην απαγόρευση της εισόδου μέχρι νεωτέρας απόφασης!!

Ήδη έχουμε απευθύνει σχετικό ερώτημα ειδικά για την Μεγάλη Εβδομάδα προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και αναμένουμε ενημέρωση .

Ζητούμε την κατανόηση και την σύνεση όλων για το κοινό καλό, σεβόμενοι κυρίως την ιερότητα του χώρου, ώστε χωρίς προβλήματα να περάσουμε την εβδομάδα των Παθών και με υγεία και αγάπη να εορτάσουμε την Ανάσταση του Χριστού μας”

Προέδρος Κοινότητας Ρόδου
ΜΑΝΘΑ ΖΙΩΓΟΥ

Εντεταλμένος σύμβουλος Κοιμητηρίων
ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΜΟΣ