Η Ρόδος τιμώμενος προορισμός στην διεθνή έκθεση της Ουτρέχτης

Το νησί της Ρόδου ήταν ο τιμώμενος προορισμός στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Vakantiebeurs, που πραγματοποιήθηκε από τις 13-18 Ιανουαρίου στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Ο Δήμος Ρόδου στα πλαίσια των προγραμματισμένων δράσεων τουριστικής προβολής για το 2015 συμμετείχε στην συγκεκριμένη έκθεση με τον ΠΡΟΤΟΥΡ μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο περίπτερο του ΕΟΤ.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στην Ολλανδία, στην οποία παρουσιάζονται οι κυρίαρχες τάσεις της Ολλανδικής αγοράς και υιοθετώνται οι πλέον σύγχρονες μορφές προβολής σε θεματικές ενότητες που αντικατοπτρίζουν το προφίλ των Ολλανδών τουριστών. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάσθηκε ο πολιτιστικός και ιστορικός πλούτος του νησιού της Ρόδου, με το μοναδικής ομορφιάς τοπίο, μέσα από διαδρομές εντός και εκτός των τειχών της Μεσαιωνικής Πόλης, αναδεικνύοντας παράλληλα τον πολυπολιτισμικό της προφίλ.

Η παρουσίαση έγινε από τον Ολλανδό ιστορικό Erik Bruns μέλος της ομάδας Rhodes Riches ο οποίος έδωσε στο κοινό το βιβλίο που έχει συγγράψει στα Ολλανδικά με τις περιπατητικές διαδρομές στην πόλη της Ρόδου. Στη συνέχεια ο υπεύθυνος πωλήσεων Ολλανδίας της Aegean Marc Vanhaverbeke ανακοίνωσε ότι οι πρώτες πτήσεις από Αμστερνταμ προς Ρόδο θα ξεκινήσουν φέτος από 25 Απριλίου και παρότρυνε τους παρευρισκόμενους να κλείσουν έγκαιρα τις πτήσεις τους.

Στο πλαίσιο των βιωματικών δράσεων, με αρωγό την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στον χώρο εκδηλώσεων της έκθεσης και συγκεκριμένα στο ΚΟΟΚ ΤΗΕΑΤΕR o διακεκριμένος Chef Χρήστος Αθανασιάδης παρουσίασε και μαγείρεψε για τους παρευρισκόμενους παραδοσιακές μακαρούνες, παλιά παραδοσιακή συνταγή από την Ίστριο της Ρόδου και διανεμήθηκε οδηγός της Ρόδου με παραδοσιακές Ροδίτικες Συνταγές.
Στις εκδηλώσεις μετείχε η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, η υπεύθυνη του ΕΟΤ Ολλανδίας Ελένη Σκαρβέλη, ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος και φυσικά πολλοί ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες της Ρόδου. Την έκθεση επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της ΕΞΡ Αντώνης Καμπουράκης.

Πέρυσι την έκθεση επισκέφτηκαν 117.520 άνθρωποι και συμμετείχαν 1.454 εκθέτες σε έναν χώρο περίπου 70.000 τετραγωνικών μέτρων. Το προφίλ των επισκεπτών είναι κατά ποσοστό 77% άνω των 45 ετών. Το εισοδηματικό προφίλ τους κατά ποσοστό 65% είναι 1,5 φορά τουλάχιστον άνω του μέσου όρου και το μορφωτικό επίπεδο του 62% των επισκεπτών είναι ανώτατη εκπαίδευση. Η σπουδαιότητα της συγκεκριμένης διοργάνωσης οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς προορισμούς, που προτιμώνται ιδιαίτερα από τους επισκέπτες της, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία παλαιότερων εκδηλώσεων, που προκύπτουν από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή η αύξηση της δημοφιλίας της χώρας μας στους Ολλανδούς, σε σχέση με άλλους κλασσικούς, για το μέσο Ολλανδό, προορισμούς, γεγονός που οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε, προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη. Πέρυσι οι Ολλανδοί που επισκέφθηκαν την Ρόδο ήταν 65.000 και προβλέπεται για φέτος μια αύξηση της τάξεως του 15%.
Η πρώτη ημέρα λειτουργίας της Έκθεσης (13.01.2015) ήταν προγραμματισμένη για επισκέψεις επαγγελματιών του Τουρισμού (Τ.Ο., εκπροσώπους Τουριστικών Οργανισμών, Γραφείων-Πρακτορείων, Δημοσιογράφων) και από τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας η Έκθεση ήταν ανοιχτή για το κοινό.

Pin It on Pinterest