Ρόδος: Οι Σύλλογοι Γονέων ζητούν προσεισμικό έλεγχο στα σχολεία – Ρώτησαν τον Καρίκη και δεν ήξερε τι γίνεται

Μετά τον σεισμό των 5,9 ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, οι γονείς έχουμε θορυβηθεί ξανά για την ασφάλεια των παιδιών μας στα σχολεία του νησιού με δεδομένο την παλαιότητα και την έλλειψη συντήρησής τους διαχρονικά.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων επανειλλημένα έχει ζητήσει τον προσεισμικό έλεγχο και την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτηρίων και δεν έχουμε δει σε κάποιο σχολείο να προχωρούν οι ανάλογες διαδικασίες.

Στην τελευταία μας συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Καρίκη στην κινητοποίηση της Ένωσης για τα κτηριακά προβλήματα (25/11/22), για άλλη μια φορά δεν πήραμε καμία σαφή απάντηση. Μάλιστα μας είπε χαρακτηριστικά ότι έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι αλλά στην ερώτηση μας σε ποια σχολεία συγκεκριμένα έχουν ξεκινήσει δεν θυμόταν ούτε ένα και δεσμεύτηκε να μας ενημερώσει αργότερα.

Επανερχόμαστε λοιπόν σήμερα και ρωτάμε δημόσια τον αντιδήμαρχο: Έχει γίνει έστω και σε ένα σχολείο στο νησί αντισεισμικός έλεγχος; Αν ναι, σε πόσα έχουν γίνει αντίστοιχες διαδικασίες που να αποδεικνύονται με έγγραφα; Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για έργα αντισεισμικής θωράκισης στα σχολεία; Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν το προσωπικό για να διεκπεραιώσουν αυτές τις εργασίες;

Ζητάμε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να δοθεί επίσημη απάντηση από τη δημοτική αρχή για το σοβαρό αυτό ζήτημα γιατί δεν μπορεί να αφήνεται η ασφάλεια των παιδιών στον παράγοντα τύχη.

Pin It on Pinterest

Share This