Ρόδος: Νέα σειρά σεμιναρίων απο τα ΚΕΚ Γεννηματάς

ΝΕΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ & ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Α’ κύκλος σεμιναρίων: Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2022

Σε μία διαρκώς μεταβαλλόμενη εποχή όπου οι απαιτήσεις της αγοράς εργασίας αυξάνονται, η εξέλιξη της τεχνολογίας επιφέρει έντονες μεταβολές και ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός καλείται να παρακολουθεί τις εξελίξεις αυτές προκειμένου να παραμείνει απασχολήσιμος η Περιφερειακή Αρχή με επικεφαλής τον κ. Χατζημάρκο επέλεξε να επενδύσει ίδιους πόρους της για την υλοποίηση δράσεων και ενεργειών μέσω του Αυτοδιοικητικού ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς, στοχεύοντας σε αρχικό επίπεδο στην αναβάθμιση και επικαιροποίηση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και γνώσεων του ανθρώπινου δυναμικού των νησιωτών, καθώς και ευρύτερα στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς με πολυετή εμπειρία και παρουσία στην υλοποίηση και τη διαχείριση επιμορφωτικών προγραμμάτων των ανέργων και εργαζομένων παραμένει σταθερά προσανατολισμένο στο σχεδιασμό και τη διεξαγωγή δράσεων Δια Βίου Μάθησης, απαντώντας στις κατά τόπους εκπαιδευτικές ανάγκες όσο και στη μαθησιακή ζήτηση σε δεξιότητες στη χαρτογράφηση των αιτημάτων εκπαίδευσης στο σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων, των ΟΤΑ καθώς και θεσμικών και πολιτιστικών φορέων.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό των σεμιναρίων της περιόδου Νοέμβριος 2021 – Απρίλιος 2022, στο πλαίσιο των έργων «Δράσεις Ενημέρωσης Επιμόρφωσης και Κατάρτισης» στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, υλοποιήθηκαν 420 σεμινάρια στα οποία συμμετείχαν 15.634 εκπαιδευόμενοι, εκ των οποίων 12.420 από νησιά της Δωδεκανήσου και 3.214 από τις Κυκλάδες. Τα αριθμητικά δεδομένα δείχνουν το μέγεθος του έργου που υλοποιήθηκε από το ΚΕΚ, το 2021. Κατά τη διάρκεια των 10.562 ωρών εκπαίδευσης και των 420 σεμιναρίων εντάξαμε νέες τεχνολογίες και σύγχρονες μεθοδολογίες και τεχνικές εκπαίδευσης ενηλίκων υλοποιώντας: 128 τμήματα ξένων γλωσσών, 34 τμήματα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων, 91 τμήματα δεξιοτήτων τουρισμού, 30 τμήματα γαστρονομίας, 58 τμήματα υγείας, διατροφής και προσωπικού καλλωπισμού, 28 τμήματα πρωτογενή και μεταποίησης τροφίμων και ποτών, 14 τμήματα ελληνικού πολιτισμού και τοπικής ιστορίας, 22 τμήματα παραδοσιακών τεχνών και τεχνικών, 12 τμήματα προσωπικής ανάπτυξης και 6 τμήματα διοίκησης και ηγεσίας.

Έχοντας θέσει ως αρχή μας την εξωστρέφεια και τις συνέργειες με φορείς του τόπου μας ενδυναμώσαμε υφιστάμενες συνέργειες αλλά ταυτόχρονα προχωρήσαμε σε νέες συνεργασίες, όπως αυτή με το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου για τη διοργάνωση του κύκλου Ακαδημαϊκών Διαλέξεων, το Κατάλυμα της Γαλλίας για τα σεμινάρια αγγειοπλαστικής με στόχο την αναβίωση της κεραμικής τέχνης, το Σπίτι της Ευρώπης, τη Διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Ρόδου και το Σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου, τους Δήμους Κω και Λέρου για τις Διημερίδες Θαλάσσιου Τουρισμού, κ.α.

Φέτος ξεκινάμε δυναμικά από 28 Νοεμβρίου! Το ΚΕΚ προετοιμαζόμενο για τις νέες δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις για την περίοδο Νοεμβρίου 2022 – Απριλίου 2023 καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν έγκαιρα την επιθυμία τους και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους, με μέγιστο αριθμό δηλώσεων τα τρία σεμινάρια. Η έναρξη εγγραφών θα γίνει από 23 Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα του ΚΕΚ www.kekgennimatas.gr στην οποία θα αναρτηθεί η λίστα των προγραμμάτων που θα ξεκινήσουν άμεσα.

Οι θεματικές κατηγορίες των προγραμμάτων στο πλαίσιο των έργων «Δράσεις Ενημέρωσης Επιμόρφωσης και Κατάρτισης» στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες είναι πολλές και ενδιαφέρουσες:

  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ
  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
  • ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ
  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Ο σχεδιασμός των προγραμμάτων κατάρτισης θα συνεχίσει να έχει μία ολιστική προσέγγιση προκειμένου να αφουγκράζεται, να αποτυπώνει και να ανταποκρίνεται, τόσο γεωγραφικά όσο και θεματικά, έπειτα από ένα δημόσιο διάλογο, στις εκπαιδευτικές ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού του Νοτίου Αιγαίου.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΑΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
1ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ
2ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ
3ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜARKETING & SOCIAL MEDIA ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ
4ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ
5FOOD & BEVERAGES MANAGEMENT
6ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
7ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
8ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΙΣΤΟΡΙΑ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ
9ΛΑΪΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
10ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ & ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
11ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
12ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: MARKETING & ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
13ΝΕΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ –
FROM FARM TO FORK
14ΠΥΡΑΝΘΕΚΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
15ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ, ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
16ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ & ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
17ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
18ΥΓΕΙΑΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
19ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ-WORD/EXCEL/INTERNET
20ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
21ΓΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
22ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
23ΙΤΑΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
24ΑΡΑΒΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
25TEXNHΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
26ΟΜΟΡΦΙΑ – ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ BASIC
27ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ – ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ – ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗ BASIC
28ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ & ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΙΑ
29ΒΟΤΣΑΛΩΤΟ – ΨΗΦΙΔΩΤΟ
30ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ
31ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕ ΒΕΛΟΝΕΣ & ΒΕΛΟΝΑΚΙ
32ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
33ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Pin It on Pinterest

Share This