«Το νησί του έρωτα και της φωτιάς» – Ένα μυθιστόρημα στη Ρόδο των Ιπποτών

Το δεύτερο μυθιστόρημα της Αγγελικής Κακανιάρη «Το νησί του έρωτα και της φωτιάς», παρουσιάζεται… το Σάββατο από τις εκδόσεις «Ωκεανός» σε μια εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Η ιστορία του εξελίσσεται στη μεσαιωνική Ισπανία του 1460 και φτάνει μέχρι τη Ρόδο και την κατάληψή της από τους Οθωμανούς.

«Μεσαιωνική Ισπανία 1460… Στο αρχοντικό ετοιμάζονται πυρετωδώς για να γιορτάσουν τα γενέθλια της όμορφης Ισιδώρας. Διπλή η χαρά αφού περιμένουν και τον ιππότη Αλεχάνδρο ντι Λάμπρε, τον αρραβωνιαστικό της Φελίσια. Όμως αυτή η γιορτή δεν θα γίνει ποτέ. Θα τη σταματήσουν οι λεπίδες των Αράβων. Η Ισιδώρα με τον μικρό της αδελφό Λυσιέν μέσα από μυστικά περάσματα του πύργου θα βρουν καταφύγιο στο πυκνό δάσος. Ο Αλεχάνδρο θα δώσει όρκο στην ετοιμοθάνατη αγαπημένη του που δεν θα μπορέσει όμως να κρατήσει… Μια βίαιη ανατροπή θα τους βάλει σε νέες περιπέτειες… θα βρεθούν στη Ρόδο, το νησί των ιπποτών.

Επιθέσεις, φονικά, έρωτας και ελπίδες πλέκονται σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου… Ένα οδοιπορικό πίσω στον χρόνο, στην Ρόδο των Ιπποτών του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ μέχρι την τελική πτώση…»

Πρόκειται για το δεύτερο μυθιστόρημα της Αγγελικής Κακανιάρη μετά «τα Μυστικά του Βράχου» από τις εκδόσεις «Ωκεανός». Η ιστορία του «νησιού του έρωτα και της φωτιάς» εξελίσσεται στην Αραγονία της Μεσαιωνικής Ισπανίας και στη Ρόδο από το 1460 μέχρι το 1523, οπότε το νησί των «ιπποτών» πέφτει στα χέρια των Οθωμανών.

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest