Ρόδος: Μεγάλη βουτιά στους τζίρους μετά τις πυρκαγιές

Μεγάλες είναι οι απώλειες εισοδημάτων στη Ρόδο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το νησί.

Οι τζίροι των επιχειρήσεων παρουσιάζουν μια πτώση απο 30-50 και είναι ακόμα μεγαλύτερη η πτώση στις περιοχές που επλήγησαν άμεσα .

Η Ρόδος έχασε πολύ τουρισμό σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ υπάρχουν πολλές ακυρώσεις και αλλαγές προορισμών για όσους δεν ταξίδεψαν ακόμα .

Ακόμα και τα διάσημα αξιοθέατα όπως οι Πεταλούδες παρουσιάζουν πτώση της τάξης του 30%. Όλα αυτά είναι χαμένα έσοδα του νησιού που θα έχουν και τις αντίστοιχες επιπτώσεις.

Προβληματισμός υπάρχει και για την αρνητική εικόνα που άφησε η πυρκαγιά τόσο στους τουρίστες που ήταν εδώ και την έζησαν απο κοντά με τρόμο στα μάτια, όσο και για εκείνους που είδαν τις εικόνες της Ρόδου σε όλο τον κόσμο με κάποια βίντεο να μην είναι καθόλου κολακευτικά για το επίπεδο ασφάλειας που τους παρέχει το νησί μας αφού πολλά ξενοδοχεία άδειασαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη εκκένωσης και σχέδιο απο τις τοπικές αρχές .

Στον αντίποδα υπάρχουν οι θετικές εικόνες απο την φροντίδα που εισέπραξαν οι τουρίστες μας απο τον ντόπιο πληθυσμό.

Με τις ενέργειες που γίνονται για την επανεκκίνηση του τουρισμού θα μειωθούν κάποιες απώλειες αλλά η ζημιά είναι ήδη μεγάλη και υπάρχει φόβος και για τις επιπτώσεις στην επόμενη σεζόν.

Διαβάστε επίσης: 10 Χρόνια Rodosreport – 10 χρόνια σταθερά στην κορυφή !

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest